Miért lényeges, hogy hány % esélyem van nyerni, ha mindig úgy rakom a következő tétet, hogy visszanyerjem az előzőekben elbukott összeget, és még hasznom is legyen?
Azt írja, hogy a 0 se nem fekete, se nem piros mező.
Ez rendben is van, de ha pl: 10 számból csak egyel nyerhetek viszont mindig az alőzőhöz képest dupla akkora téttel játszok, akkor lényegtelen, hogy 2-ra vagy 20-ra nyerek. Így is, úgy is nyerek.
(Azzal, hogy van max. tét határ egyet értek, nem is játszani akarok, de ez a 0 dolgot nem értem.)
Az csak annyi, hogy nem 50% hogy nyersz, hanem kicsit kevesebb. Es ez a keves tartja eletben a kaszinokat.
Miert nem eri meg? Szamoljuk ki mennyit nyerunk egy ilyen sorozattal:
+1 = 1 (mindig a feketere teszek, elso fekete lett, nyertem 1-et)
-1 +2 = 1
-1 -2 -4 +8 = 1
-1 -2 -4 -8 +16 = 1
Hopp, akarmeddig megy fel, mindig csak 1-et nyerunk a kor vegen.
Egyebkent regen irtam erre szimulaciot. Rovid tavon nyereseges volt mindig, aztan beutott a krach. Ha hagytam futni, akkor mindig veszitett a bulin.
Pont a téthatár miatt nem nyerhetsz így is meg úgy is.
Elméletben nyerhetsz, ha elméletben kellően hosszú ideig játszol és a nyerés után hagyod abba, korlátlan zsetonnal és korlátlan téttel. De az elmélettől nem leszel gazdagabb.
A gyakorlatban pedig a kaszinók szabályai miatt nem nyerhetsz így is meg úgy is. Ezért nem is sokan gazdagodnak meg a kaszinózásból. (máskülönben senki nem dolgozna, hanem csak kaszinózna, ha így is meg úgy is nyerne.)
Ha nem lenne 0 akkor 50% lenne a nyerési esély, ami már jónak mondható szerencsejátékban, de van 0, így nem 50%...
+ semmi nem garantálja, hogy 20 pörgetésből kijön a színed, mivel minden egyes pörgetésnél csak kb 49% esélyed van.
Ne keverjetek a 0-val, mert nem ezt kérdezte. Nem színre rak, hanem számra.
Mindig pl. a 2-esre rak. És mindig az elvesztett dupláját. Elvileg végtelen nagy számú játék és hasonló nagyságú tét mennyisége esetén némi nyereménye lehet. De csak elméletben a gyakorlatban sokkal nagyobb vesztesége lesz, mintha színre rakna.
Ja , értem. Teljesen mindegy hogy színre raksz vagy számra. Akkor is ugyanazok az igazak, csak ha színre raksz, akkor kisebb a vesztés kockázata, a nyerésé nagyobb. De ha végtelen hosszú időt vagy ott és végtelen nagy téttel játszol, akkor mindig nyersz (persze ha színre raksz, akkor többet nyerhetsz), feltéve, ha akkor hagyod abba.
Az hogy elsőre nyersz, annak 50%-nál kisebb az esélye, ha színre raksz. A továbbiakban meg a max téthatár, meg a kaszinó szabályzata szab határt a nyerési esélyeidnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!