Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan kell önéletrajzot...

Hogyan kell önéletrajzot írni? (diáknak)

Figyelt kérdés

A kollégiumba kellene írni magamtól, hogy kezdjek neki? Mit tartalmazzon?

Csak gondolatjelekkel, vagy folyamatosan írjam? Milyen hosszú legyen?

Kérlek vki segítsen!! :)

2010. máj. 25. 16:22
 1/3 anonim ***** válasza:
van egy csomó önéletrajz minta interneten sablonok írd be hogy önéletrajz vagy CV googleba, de kollégiumba szerintem nem iylet várnak hane megy összefüggő levelet amiben leírod hogy szerinted miért kéne hogy felvegyenek, ez sima fogalmazási feladat.
2010. máj. 25. 16:27
 2/3 anonim ***** válasza:
74%

Itt az enyém:

Önéletrajz.

A nevem Molnár Júlia, Budapesten születtem 1995. március 23-án. Szüleim, Szemán Erzsébet és Molnár Gyula. Van két nagyobb testvérem. Nővérem Földesi-Székely Zsóka, aki programozó matematikus. Illetőleg bátyám Molnár Gyula, aki jelenleg a Földes Ferenc Gimnázium speciális matematika osztályának tanulója. Jelenleg Parádsasváron lakom, szüleim és bátyám társaságában, ahova 3 éves koromban költöztünk le.

Az óvodai éveket és az általános iskola első évfolyamát Parádsasváron töltöttem, majd a második évfolyamtól kezdődően a gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskolába jártam, ahol is közepes-jó eredményekkel végeztem, elkövetkezendő öt évemet pedig reményeim szerint a Földes Ferenc Gimnázium nyelvi előkészítő tagozatában fogom eltölteni.

Szabadidőmben lelkesen olvasok. Eddig körülbelül 400-500 könyvet olvastam el. Ezen könyvek vegyes összetételűek: egy része ismeretterjesztő, másik része szépirodalom, harmadrésze pedig lány- és egyéb szórakoztatóregény. Rendszeres olvasója vagyok a Spektrum illetőleg a National Geograhpic magazinoknak. Egyéb ismeretterjesztő magazinokat is szoktam venni, ha azok felkeltik érdeklődésemet (pl.: GEO; 3. Évezred; IPM; The Explorer; a Földgömb; stb.…) Rendszeresen látogatom a Miskolci Megyei Könyvtárat.

Alakformálási célzattal heti 3-szor, 5-ször sportolok. Még talán sportként említhető az iskolában való gyakori focizás, amit általában fiú osztálytársaimmal „végzek”.

Járatos vagyok mind a háztartási, mind pedig a karbantartási munkákban. Ebből kifolyólag tudom kezelni a lakásban előforduló szerszám- és háztartási gépeket

Kisközösségi ember vagyok, vagyis inkább a szűkebb de minőségi társaságot kedvelem.

Igaz, még kell rajta egy kicsit igazítani, de lényegében szerintem jó.

sok sikert!

u.i.:hova mész?

2010. máj. 25. 16:53
 3/3 anonim ***** válasza:
igazából szigorúan nem ezt hívják önéletrajznak, az önéletrajz tömör felsorolás munkák iskolás képességek elérhetőségeid és ennyi, ez inkább az úgynevezett motivációs levél amiben szabadabban leírhatod milyen vagy te szeretsz olvasni ilyesmi amiért szerinted téged fognak választani a sok közűl
2010. máj. 25. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!