Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Rettegek az érettségitől, mit...

Rettegek az érettségitől, mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Szeptembertől 12-es leszek, végzős, májusban érettségi. Már most borzasztóan félek, ha csak rá gondolok rendesen gyomoridegem és hányingerem lesz. :/

Jó tanuló vagyok, 11 év alatt egyszer sem ment 4.6 alá az átlagom. Gyűlölök iskolába járni, de tanulni imádok. Rengeteg minden érdekel, sosem tudok megelégedni a tudásommal. Azt hiszem a kedvenc időtöltésem a tanulás. :D Jó ez most biztos furán hangzik, de tényleg nagyon nagyon élvezem. Maximalista vagyok, mindig mindenből a legjobbat szeretném kihozni.

Okosnak tartanak, és néha én is egyetértek ezzel, néha pedig úgy érzem, hogy én vagyok a leghülyébb ember a világon. Vannak problémáim, igen. :D

De mostanában egyre gyakrabban kerül elő az érettségi, továbbtanulás téma, és én olyankor mindig csak arra tudok gondolni, hogy mennyire félek ettől az egésztől. Félek, hogy majd leblokkolok, nem jut eszembe semmi, hogy nagyon rosszul sikerül nem lesz elég a pontom és bukom a jogi egyetemet, félek hogy az egész 12 éves munkám semmit nem ér majd.

Ti éreztétek ezt érettségi előtt? Ha igen hogy oldottátok meg? Hogy sikerült az érettségitek? Nagyon nehéznek találtátok?

Nagyon hálás lennék pár tippért, tanácsért. :) Előre is köszönöm szépen.

2017. aug. 19. 14:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Idén érettségiztem, tudom mit érzel. Érettségi napján úgy keltem fel hogy én haza többet nem jövök, mert én ma biztos hogy meghalok. Remegve mentem be, remegve ültem le 10 tanár elé, és elvileg bent voltam vagy 3 óra hosszát, na most ez kb 15 percnek tűnt, és úgy jöttem ki hogy egyszerűen nem hittem el hogy csak ennyi az egész és mehetek haza.

Ha tanulsz, nem lesz baj. Olyan nincs hogy nem jut eszedbe semmi. Amikor tételt húztam, hirtelen azt sem tudtam én ki vagyok, nemhogy Arany, aztán mikor láttam hogy időm mint a tenger, előjött minden amit tanultam (mondjuk bevallom én nem vittem túlzásba a tanulást). Az érettségi csak addig ijesztő amíg nem vagy túl rajta. De addig úgyis az lesz, mindenkinek saját magának kell megtapasztalni, hogy valójában olyan mint egy egyszerű felelés.

Tényleg csak azt tudom mondani hogy ne halogass semmit, nem egy kellemes érzés az utolsó 2 hétben rájönni arra hogy még el sem kezdted tanulni a tételeket.

Kitartást. Ez az év gyorsan el fog repülni, és ígérem, nincs annál jobb érzés mikor kijössz érettségiről, és rájössz hogy túlélted.

2017. aug. 21. 23:09
 12/13 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó előtti unatkozó kis nyelvtannáci, bocsáss meg, hogy lefelejtettem egy pontot. Ez a halálom, amikor valakinek annyira unalmas az élete, hogy interneten bóklászva, névtelenül köt bele teljesen lényegtelen dolgokba. Szánalmas de tényleg. -.-
2017. aug. 22. 21:27
 13/13 A kérdező kommentje:
A többieknek pedig nagyon szépen köszönöm a pozitív visszajelzéseket, válaszokat, tanácsokat és biztatást. Igazán kedvesek vagytok, tényleg sokat segítettetek. :)
2017. aug. 22. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!