Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mihez kezdjek 20 évesen?

Mihez kezdjek 20 évesen?

Figyelt kérdés
Itt vagyok 20 évesen és fogalmam sincs,hogy mi csináljak magammal.Felvettek az egyetemre,de már előre látom,hogy munkanélküli leszek azzal a szakkal amire felvettek.A nővérem itt van két közgazdász diplomával 28 évesen és van egy nagyon jó állása is.Én is szívesen mennék bármilyen közgazdász képzésre csak a matematika tudásom egyenlő a nullával.A felvi.hu-t kb. 20-szor végig néztem,de ami megfizet ahhoz meg kell a matek és az informatika.Érdekelnek a nyelvek mindig is jó voltam belőlük,de nyelvszakra nem akarom az időmet pazarolni mert a nyelveket tudom tanulni magamtól is és nem kell ahhoz egy anglisztikás diploma,hogy angolul beszéljek.Mint mondtam a matek tényleg nem megy.Én szívesen eldolgoznék egy multinál például ahol rám bíznak egy feladatot és tudom használni a nyelvet mellé vagy egy hivatalba is el tudom képzelni magam csak nem tudom,hogy ezekhez a feladatokhoz milyen képzést kéne elvégeznem.Gondolkoztam még a HR-en,de ott is a közgazdász diplomát részesítik előnyben.
2017. aug. 18. 14:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg, ha a nyelvek ennyire érdekelnek, gondolkodtál már szakfordító, tolmács, idegenvezető esetleg valami tanári pályán?
2017. aug. 18. 14:48
 2/8 A kérdező kommentje:
Tanár soha nem lennék.Gondolkoztam a szinkrontolmácson csak az a baj,hogy protekció kell oda.
2017. aug. 18. 14:58
 3/8 Roflkopter ***** válasza:
82%

Ilyen hozzáállássál, hogy oda nem megyek, mert a matematika tudásom 0 nem tudom mit vársz. Akárhova mész lesznek olyan dolgok, amit nem fogsz tudni elsőre és akkor is otthagyod, mert nem tudod?

Kezdj el matekozni és menj oda ahová szeretnél. Nem tudom miért divat manapság, hogy azt mondják az emberek, hogy nem megy a matek és kész, és innentől kezdve egy percet nem foglalkoznak vele. Mellesleg a közgazdász matek nem egy olyan magas szintű matematika.

2017. aug. 18. 15:57
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Menjél dolgozni akkor a gyárba, rögt9n nem lesz ennyi szar kifogásod.

Már ne is haragudj, egy vicc, amit csinálsz.

2017. aug. 18. 15:59
 5/8 anonim ***** válasza:
69%
A közgaz képzéseken ( ha nem alkalmazott kozgazra mész ) akkor csak túl kell élni a matekos tárgyakat. Ezek a gazdmen , marketing, nemzetközi tanulmányok stb pont azoknak jó akiket érdekel a közgaz, nem olyan jók matekból, de nem remenytelenek a tárgyból. Reménytelen pedig csak az valaki valamiből aki az első akadalynal megakad mert lusta tenni érte. Én olyan képzésre jelentkeztem ahol van infó. Az info tudásom kb nulla volt. Nehéz volt a kezdet de .egcsinaltam. olyan szakot nehezen fogsz találni amiben nem lesz semmi olyan amit nem szeretsz.
2017. aug. 18. 16:13
 6/8 anonim ***** válasza:
48%

Azért én itt jó pár válaszadóval nem egészen értek egyet. Elég egyértelműen le van írva, hogy nem megy neki a matek - sőt, ahogy a megfogalmazáson érződik nem is érdekli/szereti. Leírta, hogy miben jó, miben tudná magát elképzelni.

És azt tanácsoljátok neki, hogy menjen matek specifikus szakra? Azzal én is egyetértek, hogy minden szakon lesz pár olyan kurzus, amit az ember nem szeret teljesen. De azért ne essünk át a ló túloldalára, olyan szakra ne menjen, aminek a fele matekból áll. Azért az enyhe túlzás, hogy majd megszereti. Mert ha végig is tolja az egyetemet, ahhoz, hogy munkát kapjon nem elég egy diploma, plusz energiát kell belerakni. És az csak akkor megy, ha tényleg szereti.

Viszont az tényleg igaz, hogy kompromisszumot kell kötni. Mindenben van némi rizikó. De pont ezért kell vele megküzdeni.

Ha érdekelnek a nyelvek, akkor menj tolmácsnak. Lehet, hogy protekció kell hozzá, de az egyetem alatt ezt ki tudod építeni - természetesen plusz idő és energia befektetéssel.

2017. aug. 18. 18:03
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Előző , a kérdező azt is leírta hogy nyelv szakra nem akar jelentkezni. Nem tudom, hogy miért hiszi mindneki azt hogy a közgaz szakok téli vannak matekkal, és hogy olyan nehezeket tanulnak. Akik jók matekból azok nagyrésze mérnöknek vagy infosnak megy ahol még többet kereshetnek. Mindig ez a legkönnyebb, hogy nem megy és feladni. Egy bizonyos szintig mindent meg lehet tanulni. Én régen utáltam a nyelveket mert nem ment, nem erdekelt. De rá voltam kenyszerulve ha jó munkát akarok. Emlékszem, és az elején rohadt zenéz volt teljesen le voltam maradva a többiektől de összeszedtem magam, és megelőztem azokat akik anno előttem voltak. Az eleje nehéz de ha belejossz és látod hogy megy akkor már jobban is fog tetszeni.
2017. aug. 18. 18:20
 8/8 Roflkopter ***** válasza:
100%

#6 A közgazdász szakok egyáltalán nem matek specifikusak. És ő írta, hogy szívesen menne, egyedül a matek akadályozza meg. Én azt mondom, hogy nincs olyan szak ahol, ne lenne legalább 1-2 tárgy amit utál, szóval valamilyen téren mindenhol áldozatot kell hozni. Most ha őt érdekli a közgazdász szak akkor igenis szívni kell a matekkal ez van.

Én személy szerint utálom az infót mégis végigszoptam az egyetemen nem mondtam azt hogy jaj ezt nem értem hello megyek is.

2017. aug. 18. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!