Mihez kezdjek 20 évesen?
Ilyen hozzáállássál, hogy oda nem megyek, mert a matematika tudásom 0 nem tudom mit vársz. Akárhova mész lesznek olyan dolgok, amit nem fogsz tudni elsőre és akkor is otthagyod, mert nem tudod?
Kezdj el matekozni és menj oda ahová szeretnél. Nem tudom miért divat manapság, hogy azt mondják az emberek, hogy nem megy a matek és kész, és innentől kezdve egy percet nem foglalkoznak vele. Mellesleg a közgazdász matek nem egy olyan magas szintű matematika.
Menjél dolgozni akkor a gyárba, rögt9n nem lesz ennyi szar kifogásod.
Már ne is haragudj, egy vicc, amit csinálsz.
Azért én itt jó pár válaszadóval nem egészen értek egyet. Elég egyértelműen le van írva, hogy nem megy neki a matek - sőt, ahogy a megfogalmazáson érződik nem is érdekli/szereti. Leírta, hogy miben jó, miben tudná magát elképzelni.
És azt tanácsoljátok neki, hogy menjen matek specifikus szakra? Azzal én is egyetértek, hogy minden szakon lesz pár olyan kurzus, amit az ember nem szeret teljesen. De azért ne essünk át a ló túloldalára, olyan szakra ne menjen, aminek a fele matekból áll. Azért az enyhe túlzás, hogy majd megszereti. Mert ha végig is tolja az egyetemet, ahhoz, hogy munkát kapjon nem elég egy diploma, plusz energiát kell belerakni. És az csak akkor megy, ha tényleg szereti.
Viszont az tényleg igaz, hogy kompromisszumot kell kötni. Mindenben van némi rizikó. De pont ezért kell vele megküzdeni.
Ha érdekelnek a nyelvek, akkor menj tolmácsnak. Lehet, hogy protekció kell hozzá, de az egyetem alatt ezt ki tudod építeni - természetesen plusz idő és energia befektetéssel.
#6 A közgazdász szakok egyáltalán nem matek specifikusak. És ő írta, hogy szívesen menne, egyedül a matek akadályozza meg. Én azt mondom, hogy nincs olyan szak ahol, ne lenne legalább 1-2 tárgy amit utál, szóval valamilyen téren mindenhol áldozatot kell hozni. Most ha őt érdekli a közgazdász szak akkor igenis szívni kell a matekkal ez van.
Én személy szerint utálom az infót mégis végigszoptam az egyetemen nem mondtam azt hogy jaj ezt nem értem hello megyek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!