Puskázás? Trükköket pls

Végülis, igazad van, te aztán nagyon jól ismered mindenki családi életét. Főleg az enyémet, igaz, azt sem tudod, kivel beszélsz.
Tudod, én éltem vele, mert amikor a lázas hugodat be kell húzni az ügyeletre, lehet, hogy nem a globalizálódó világgal leszel elfoglalva, és az a legnagyobb boldogságod, hogy hajnali négykor sikerült ágyba dugni a kicsit, mert egészen addig mindent kihányt. Valóban, megosztom a dolgot, félek, hogy kiszárad, de mellette természetesen tanulok, mert ugye egyéb dolgom sincsen.
Hidd el, én örülnék annak a legjobban, hogyha csak a tanulással kellene foglalkoznom, de erről már lecsúsztam. Mert ha én nem foglalkozom a tesóimmal, a szüleim sem fognak, ha én nem takarítom ki a házat, senki más nem fogja, illetve ha én nem csinálok kaját, a szüleimtől akár éhen is pusztulhatunk. Vagy rendelhetünk gyorskaját, hurrá.
Igen, puskáztam, ha úgy gondoltam, arra van szükségem, de volt olyan, hogy miután mindennel végeztem itthon, nagyjából hajnaéi egyre, még leültem tételezni, mert kellett. Éjszakákat küzdöttem végig, és nem, ne haragudj, nem fogok olyan tárgyakra tanulni, aminek nem veszem hasznát, nem egy kvízműsorból akarok meggazdagodni.
Egyébként azzal is tanulsz, ha megírod a puskádat, úgy semmi értelme nincsen, ha ki sem nyitod, mert ha nem ismered az anyagot rengeteg idő elmegy azzal, hogy keresgélsz.
Nem hiszem, hogy 10 év múlva ez lesz a legmeghatározóbb élménye, szerintem arra sem emlékszik milyen színű bugyi volt rajta reggel.
Ne oktass ki, és ne gondold magadat istenségnek akkor, hogyha nem ismered a körülményeket, igazán boldog vagyok akkor, ha neked tényleg csak a tanulással kellett foglalkoznod, neked biztos egyetlen egyszer sem fordult meg a fejedben, hogy unom ezt az egészet. Te vagy a megtestesült tökéletesség, a tudás, bocsáss meg nekem, gyarló, földi halandónak.
21/L

Az első, amit szeretnék leszögezni, korántsem vagyok felnőtt ember, nem tartom magamat annyira érettnek, hogy kijelenthessem, felnőttem.
Elérni? Semmit nem akarok vele elérni, csak leírtam, hogy az éremnek mindig két oldala van, és ha ezt nem látod, valószínűleg te sem vagy felnőtt. Lényegtelen, meggyőzni úgysem foglak, élj csak az álszent világodban, a gyerekeid biztosan imádni fogják, hogy így közelíted meg a dolgokat.
Annyit még hozzáteszek, hogy elsőtől kezdve 5.0-val vittem végig az éveimet, gimiben ugyanúgy. Felsőfokon érettségiztem angolból, töriből, informatikából. ötösre, és elhiheted, ott már nem puskázhattam.
Most pszichológia szakon vagyok, köszönöm szépen, eddig mindenből sikerült levizsgáznom.
Én csak annyit szeretnék kérni tőled, hogy gondolj egy kicsit arra az időszakra, amikor még te is "gyerek" voltál. Ne légy besavanyodott felnőtt, aki azt gondolja magáról, hogy csak azért mert több évet élt, már sokkal többre kell tartani. Ezzel elérsz valamit? Megsúgom, utálatot, és haragot, de persze mindenki azt kapja amit megérdemel.
Az is lehet, hogy éppen m.o. legsikeresebb idegsebészével beszélek, de az is előfordulhat, hogy egy eladóval a TESCO-ból. Mindkét esetben ugyanaz a véleményem.
A hisztis p*csa voltam.

Wordben egy A4-es oldalra táblázatot csinálsz. A cellák mérete 20*20 mm legyen! Így kapsz egy puskarácsot. A cellákba kis betűmérettel (5-ös, vagy 6-os) szépen beírod azt a cuccot, amit ki akarsz lőni. Ha kész vagy vele, kinyomtatod, majd először egy körzővel gyengén "megkarcolod" vízszintesen a cellák kereteit. Csak vízszintesen csináld meg, és nagyon gyengén!
Ha ezzel megvagy, oszloponként kivágod (függőlegesen), figyelve arra, hogy melyik csík melyik után jön, és összeragasztod őket. (Az oszlopok legalsó celláinál hagyhatsz is egy kb 5mm-es ráhagyást, hogy könnyebben össze tudd ragasztani őket.) Így kapsz egy nagyon hosszú 20 mm széles csíkot. Na, itt jön az, hogy miért volt érdemes körzővel karcolni: harmonika szerűen felhajtogatod, az egész csíkot. Ha kész, megint kihúzod, és az üres oldalát bekened ragasztó stifftel. (De ezt csinálhatod párhuzamosan akkor is, amikor felhajtogatod harmonikába, de egyszerre kb csak 20 cm-t kenj be ragasztóval).
Ha kész vagy a ragasztással, felhajtogatással, elvileg megint 20*20 mm nagyságú lesz, de eléggé vaskos. Cellux-szal szorosan a legfelső lapot összeragasztod a legalsóval. . (Figyelj, hogy az oldalak gerincénél menjen a cellux, ne ott, ahol lapozni kell!!!) Ha kész vagy, akkor gratulálok, megcsináltad az első "pörgődet" =). Egy pörgő akkor van jól elkészítve, ha leteszed az asztalra, és kinyílik, mint egy virág. (sőt előfordulhat, ha az oldalára fekteted, akkor teljes kört fog formázni, ha elengeded, de ez nem baj, mert ekkor lehet majd könnyen lapozni.)
Használat: SZIGORÚAN CSAK EGY KÉZZEL! Ha két kézzel használod, akkor elveszti a lényegét. Ha jobb kezes vagy, akkor a bal kezedben legyen a pörgő (ha meg balkezes vagy, értelemszerűen a jobb kezedben legyen), és a úgy helyezd el a tenyeredben, az ujjaid között, hogy a hüvelykujjaddal tudd lapozni. Gyakorolni kell a használatát, és egyre természetesebb tartást vesz majd fel az a kezed, amelyikkel pörgetsz. (Kezdetben olyan lesz, mintha görcs állt volna a kezedbe =)). Buszon, villamoson, otthon tv nézés közben lehet nyugodtan gyakorolni =).
Több száz módja van...:D
-fogsz egy Tesco gazdaságos 50ft-os ÁTLÁTSZÓ tollat belerakod a cetlit és csak megforgatod a tollat ha jön a tanár.
-kezedbe beleírod tollal, ha veszélyesen jön a tanár fogod és letörlöd, ezért érdemes vastag pulóvert felvenni h izzadj egy kicsit!
-Zsebkendőbe beleírod félpercenként fújod az orrod mert "meg vagy fázva" úgyse nézik meg utána...
-telefonba akár sms-ként is leírhatod, ha észrevesz a tanár gyorsan kikapcsolod és mondod az ártatlan "de hát be se volt kapcsolva" dumát!:D
-vonalzóba képlet belekarcolás...
-igaz-hamisnál vagy A-B-s feladatoknál ott van mindig egy haver akivel lebeszéled hogy egy köhögés:IGAZ, vagy az A a jó.
két köhögés meg:HAMIS, vagy a B a jó.
-Tanár elterelése: ehhez is szükség van egy haverra aki odahívja magához a tanárt hogy nem ért valamit addig te meg nyugodtan kinézed a már előre megírt puskádból.:D
-ha nem kell mindent elpakolnod akkor a tolltartódba beleírod közbe meg egy "normálisan fogó tollat keresel"
Csak fantázia kell az egészhez!
Amugy meg az hülyeség h minden tanár ismer minden módszert hiszen naponta találnak ki újakat. De szerintetek amúgy az ilyen oldalakon hány tanár olvassa ezeket a tippeket? És most komolyan ti elhiszitek h a tanárok nem puskáztak egyszer se? Nem egy olyan tanár van aki sztem sok térdeléssel szerezte a diplomáját. de a többségük okos ember úgyhogy vigyázzatok... na mind1 remélem segítettem:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!