Tarkaréti kollégiumról némi infó?
Szeptemberben kezdek a BCE-n, már előtte nézegettem a kolikat, ki is választottam a Földes Ferenc kollégiumot. Ma ugye kaptam az e-mailt a Neptuntól, azon belül a kollégiumi jelentkezést.
Az a gondom, hogy csak a Tarkaréti koliba enged jelentkezni, ami 25 percre van az egyetemtől...kocsival.
Az lenne a kérdésem, hogy más is akad, aki most szeptemberben kezd és a Tarkarétibe kell/esetleg akar jelentkezni? ...Illetve hogy a bentlakóknak mik a tapasztalatuk a kolival kapcsolatban.
Előre is köszi a válaszokat :)
halihó :DD
Corvinusos vagyok 2 évet laktam Tarkán lányként :D Most talán sikerül átmennem másik koliba.
Szóval tudok mindent a koliról a kollégiumi felvételi rendszerről, mert én is bírálok kérvényeket :D
Egyáltalán nem vészes :D Hisz Tarkarét óriási előnye, h gyárak között van, ahol szinte ember se jár. Közel van az izraelita temető. :D Tehát csendes környék, tiszta a levegő :D Ez nekem nagyon tetszett h madárcsicsergés van és nem megy nonstop a mentő tűzoltó. Persze Ferihegy közel van, szóval a repülőgépek itt már elég alacsonyan szálnak, de azt gyorsan meg lehet szokni. Lenyügöző látvány :) Mivel csendes környék és minimális a forgalom futáshoz biciklizéshez relax sétákra is alkalmas a környék:)
Az épület évről évre újúl :) 2 év alatt semmilyen fertőzsét nem kaptam el. Általában 45 perc alatt simán be lehet érni az egyetemre :) persze ez függ a forgalomtól és h hány óra :D Hizs értelemszerű h reggel 8kor sűrűbbek a járatok mint délben.
Végre 2 év után stabil a wifi rendszer tehát internet 5 csillagos :) eddig vmi szenvedés volt. fürdők wc-k is fel lettek újítva az is elmegy :) szobák állapota is elfogadható :) Dekorral bármi feldobható. A szobák sokkal tágasabbak mint máshol. Még mosdókagyló is van a szobákban :D
Idén nyáron a 4. és az 5. emelet egyik-egyik oldalát felújították teljesen :D Bár gólyaként nem tom h mennyi esélyetek lesz bekerülni felújított szobába.
410en lakhatnak összesen tarkán, ebből fele gólya, 70-100 kínai és egyéb erasmusos külföldi, a többi felsőbbéves :)
Bármi kérdésetek van bombázzatok nyugodtan :) Egyáltalán nem olyan rossz :)
Amúgy a Földesit kb elfelejtheted később is :D Ott két szakkoli is van. Ha vmelyik bekerülsz akkor nyert ügyed van :) De simán oda kolit kapni elég nehéz, mert az amerikaiak kiszorítják a magyarokat. Így kb minden évben 20-30 magyar hely van :)
Tarka pedig egész elviselhető, ne légy finnyás :D Kinizsiben még mosdókagyló sincs a szobában és koedukált a fürdő, mert szintenként csak egy van :D MÍg tarkán legalább kettő van szintenként. Tarkán lehet ismerkedni a közös helyiségekben, míg Kinizsiben nincs közös helyiség csak a konyha max..
Kinizsiben sok az ágyipoloska minden évben probléma, míg tarkán ettől nem kell félni :)
Tehát Kinizsi egyetlen előnye h 6 percre van az egyetemtől :D
Ha mondjuk elmész bulizni akkor éjszakai buszoknak hála bármikor visszamehetsz tarkára, míg bejárosként eléggé meg van kötve a kezed :) Ezen is érdemes elgondolkodni
Másrészt én azt ajánlom h minimum félévre probáljátok ki a kolit, ha nem jön be akkor jöhet a bejárós opció, de sztem egy próbát megér
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!