Mit gondoltok az orvos és jogász szakmákról?
Nem tudok ezek közül választani. Pszichológus, orvos, vagy jogász szeretnék lenni. Esetleg, ha ezek nem jönnek össze akkor tolmács, vagy idegenvezető! Szerintetek?
14/L
Választani?
Itt azzal van a probléma, hogy két különböző, teljesen eltérő tudományágról van szó. Az egyik humán a másik reál.
Teljesen más érdeklődési kör, tudás, kompetencia, intelligencia kell az egyikhez és a másikhoz.
A középsuli alatt majd kialakul benned, hogy mi érdekel és miben vagy jó.
A jogászu nem tud elhelyezkedni sehol se. Idehaza nincs állása, külföldön már a jog, nem azt tanulta - kivéve az EU-s jogot.
Az orvos idehaza is hiányszakma, meg külföldön is jól megfizetik. A tolmácsot is, ha jó állást sikerül megcsípnie. Az idegenvezetés azonban esetleges meló, gyakran idénymunka, és csinálnod kell hóban-sárban, ha esik, ha fúj.
Nem tudom elképzelni, hogy valakinek ennyire tág az érdeklődési köre. A orvosi és a jog a két véglet kb. Nem inkább egy dr-t szeretnél a neved elé? Már bocsi...
A jog amúgy telített, orvosra meg mindig szükség van.
Én úgy hallottam, hogy az orvoshoz sokat kell tanulni. Kell a kémia, biosz.Szereted ezt a két tantárgyat?
Tolmácsnak akkor mennék, ha nagyon jó lennék abból a nyelvből(és szerintem nem árt, ha szereted azt a nyelvet).
10:57-es hatalmas. :D
Szerintem is tanulj még. Én nem mondom, hogy melyik a jobb, mert: mikor én középsuliba mentem mindenki azt mondta, hogy a programozásban nincs jövő, környezetvédelemre menjünk, mert jön az Európai Unió és sok kell majd. Mai munkaerőpiac: környezetvédő nem kell, a programozók hülyére keresik magukat.
Én jogra járok; itt(gyik.hu) ugye mindenki nagyon okos és nagyon tudja hogy jogászból Dunát lehet rekeszteni, nem tudnak elmenni dolgozni, mekiben sütögetnek stb. Tavaly 50 végzett jogász nem tudott elhelyezkedni, ebben benne vannak azok is akik nem is akarnak, ezért nem hinném, hogy reprezentatív - Zimány Lindának is lesz jogi diplomája állítólag, nem hiszem hogy elmenne jelöltnek vagy fogalmazónak akárhová.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!