Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Orrvérzésig tanulok, mégsem...

Orrvérzésig tanulok, mégsem látom az eredményt. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Tavaly kétszer neki futottam az angol középfoknak egyszer sem sikerült, pedig 14 éve tanulok angolul. Elmentem emelt magyarra reggel délben este magyaroztam, és csak 45%-lett. Idén ismét elmentem nyelv vizsgázni, végre sikerült, de csak 63%. Épp hogy. És most is emelt szintezek magyarból, mert egyetemre akarok járni, de egyszerűen, tanulok, mint egy őrült, nem magolok, értem az anyagot, ha kérdeztek, bármit megmondok már, de önállóan nem bírok kifejteni egy témakört sem. Elmebeteg, vagy hülye vagyok? Vagy mi? Aki nagyon okos és könnyen tanul az légyszíves válaszoljon, hogy, hogy csinálja!
2010. máj. 21. 13:45
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok sem nagyon okos, sem zseni, de megtanultam hogy nem kell mindent szó szerint megtanulni. Gondolok itt a magyarra. Inkább tanuld meg a folyamatokat, hogy miből mi következik. Ha ezt nem tudod beleőrölsz az egyetembe.
2010. máj. 21. 14:02
 2/10 anonim ***** válasza:
49%
fotómemóriám van, és döbbenetesen lusta vagyok:S szerintem rossz a módszered. attól h ülsz a könyv fölött és bámulod nem megy a fejedbe... én általában értelmezve olvasok és kb szó szerint megmarad. oldj meg feladatokat, az rögzíti a megoldás meneteket.
2010. máj. 21. 14:04
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Először is gratulálok ahhoz a nyelvvizsgához.. hidd el sokaknak még ötödjére sem sikerül..

A kérdésedre válaszolva én nem tartom magam nagyon okosnak, inkább csak műveltnek. Gyorsan tanulok, hamar megjegyzek mindent. Érdeklődő vagyok. Ugyanakkor iszonyatosan lusta is. A gimit végig elblicceltem, heti max. fél órát tanultam. Eddig megéltem abból, amit órán, neten, itt-ott összeszedtem. Idén érettségiztem, egész jól ment - a matekot leszámítva. Ahogy nézegettem az eddigi ponthatárokat, simán felvesznek egyetemre. Pedig nem kapok semmilyen plusz pontot szociális vagy egyéb hátrányos helyzetért. Szerintem sokat köszönhetek szüleimnek azért, hogy ilyen érdeklődő lettem. Anyum óvónő, mindig olvasott meséket nekünk, amikor kicsik voltunk. Nagyobb koromban már kamaszregényeket olvastunk együtt. Sok mindenbe belekóstoltam, 2 hangszeren játszok, sportoltam sokáig.. Művészeti körbe jártam, nagy vöröskeresztes is vagyok :)

Viszont hidd el, te sokkal többre fogod vinni, mint én. Szorgalmas és kitartó vagy, ami sokkal többet ér...

Nem is tudom, mi lesz velem majd az egyetemen. Eddig könnyű volt eljutnom, viszont ott nagyon nehéz lesz rávennem magam a folyamatos tanulásra..

2010. máj. 21. 14:09
 4/10 anonim ***** válasza:
29%

Utolsó: tök jó, hogy leírod az életed, meg itt fényezed magad, de nem értem mi köze van a kérdéshez.

Felmondod az anyagot? Ismételsz?

2010. máj. 21. 15:01
 5/10 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat és az utolsó előtti válaszolónak mondom, hogy nagyon kedves embernek tűnik, és ha más nem is ez már is előny lehet számára. Bízz abban te is, hogy az egyetem egy kicsit megváltoztat majd. Mindenki azt mondja, hogy ott tanul meg igazán tanulni. Egyébként igen felmondom az anyagot, de csak úgy, hogy a kezemben van a papír. Amint elrakom és megpróbálom úgy felidézni, már is leblokkolok. Az lehet a baj, hogy túlzottan rágörcsölök és nagyon jó akarok lenni. Lehet, hogy már rég tudom az egészet csak hisztizek. Pedig utálom azokat, akik annak ellenére, hogy mindent tudnak azon rinyálnak, hogy tuti megbuknak. Vagy az is lehet, hogy ezt csak azért mondom, hogy megnyugtassam magam. Mindegy, a lényeg, hogy most félre teszem az egészet, mert elfáradtam.
2010. máj. 21. 15:19
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Háh! :D Elég hasonló helyzetben vagyok, ha jól értem. :) Azzal a különbséggel, hogy én meg emelt biosznak futottam neki másodszor (tulajdonképpen először, mert tavaly nem mertem elmenni :D), ami nem is volna annyira tanulósan tanulós, mint a magyar, mégis elvéreztem írásbelin.

Úgy vagyok vele, hogy küzdök tovább és a célkitűzéseimből lejjebb nem adok. (cél: orvosi, vagy biológus+újságíró+fotográfus)

Szerintem Te is küzdj tovább, a fő problémád az lehet, ahogy írtad is, hogy rágörcsölsz. Ne tedd. ;) Próbálj meg bízni magadban.

2010. máj. 21. 15:47
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is ez a második. Én közép magyarnál hasaltam el, amire nem kell semmit tanulni, meg tök egyszerű az egész, mégse ment...
2010. máj. 21. 15:51
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

háát, én sem tartom magam nagyon okosnak... Az én módszerem a következő: van egy adott anyag az egyetemen, amit meg kell tanulni (nem órai jegyzet, hanem egy könyv vagy cikk). azt elolvasom, aláhúzom a lényeget. A lényeget kijegyzetelem. Újra elolvasom az anyagot, majd a kijegyzetelt részt, majd a kijegyzetelt részben szintén aláhúzom a leglényegesebb dolgokat. És igen, ezt is kiírom egy kis cetlire. És ezt a kis cetlit magolom be. Utána ha már tökéletesen fel tudom mondani a cetlit, újra olvasgatom a jegyzetemet, hogy meg legyen a folyamat is a fejemben. Vizsga előtt pedig (ha van időm) újra elolvasom a cikket (na ez az ami az esetek 50%ban sikerül is :D) iszonytat pepecs meló, de nekem csak ez használ.

Kitartást meg lesz az a magyar, és gratulálok az angolhoz:)

2010. máj. 21. 16:47
 9/10 A kérdező kommentje:

A 15:47-es válaszolónak: Én is gondolkoztam a bioszon mert pszichológiára szeretnék menni, de csak két évig tanultam azt ezért maradt a magyar. Sok sikert és idén menj el. :)

A legutolsó válaszadó tippje nagyon jó. Ezzel a módszerrel tanulok én is, de amikor már a hócipőm is tele van Vörösmartyval, meg Mikszáthtal, akkor a könyv kézbe vétele is fizikai fájdalmat okoz, hát még az, hogy értelmezzem ami bele van írva. Sajnos kicsit strapabíróbbnak kellene lennem. Vagy kicsit le kéne sz.. és lehet attól könnyebben menne.

2010. máj. 21. 19:45
 10/10 anonim ***** válasza:
hát ha pszichológia a célod, akkor bizony edzened kell magad, főleg a kitartásodat. A cél a pszichológiai egyetem, csak ez legyen a szemed előtt, hidd el menni fog. És ne görcsölj annyit, az is hátráltathat... Kitartást!
2010. máj. 22. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!