Orrvérzésig tanulok, mégsem látom az eredményt. Mi lehet a baj?

Szia! Először is gratulálok ahhoz a nyelvvizsgához.. hidd el sokaknak még ötödjére sem sikerül..
A kérdésedre válaszolva én nem tartom magam nagyon okosnak, inkább csak műveltnek. Gyorsan tanulok, hamar megjegyzek mindent. Érdeklődő vagyok. Ugyanakkor iszonyatosan lusta is. A gimit végig elblicceltem, heti max. fél órát tanultam. Eddig megéltem abból, amit órán, neten, itt-ott összeszedtem. Idén érettségiztem, egész jól ment - a matekot leszámítva. Ahogy nézegettem az eddigi ponthatárokat, simán felvesznek egyetemre. Pedig nem kapok semmilyen plusz pontot szociális vagy egyéb hátrányos helyzetért. Szerintem sokat köszönhetek szüleimnek azért, hogy ilyen érdeklődő lettem. Anyum óvónő, mindig olvasott meséket nekünk, amikor kicsik voltunk. Nagyobb koromban már kamaszregényeket olvastunk együtt. Sok mindenbe belekóstoltam, 2 hangszeren játszok, sportoltam sokáig.. Művészeti körbe jártam, nagy vöröskeresztes is vagyok :)
Viszont hidd el, te sokkal többre fogod vinni, mint én. Szorgalmas és kitartó vagy, ami sokkal többet ér...
Nem is tudom, mi lesz velem majd az egyetemen. Eddig könnyű volt eljutnom, viszont ott nagyon nehéz lesz rávennem magam a folyamatos tanulásra..

Utolsó: tök jó, hogy leírod az életed, meg itt fényezed magad, de nem értem mi köze van a kérdéshez.
Felmondod az anyagot? Ismételsz?

Háh! :D Elég hasonló helyzetben vagyok, ha jól értem. :) Azzal a különbséggel, hogy én meg emelt biosznak futottam neki másodszor (tulajdonképpen először, mert tavaly nem mertem elmenni :D), ami nem is volna annyira tanulósan tanulós, mint a magyar, mégis elvéreztem írásbelin.
Úgy vagyok vele, hogy küzdök tovább és a célkitűzéseimből lejjebb nem adok. (cél: orvosi, vagy biológus+újságíró+fotográfus)
Szerintem Te is küzdj tovább, a fő problémád az lehet, ahogy írtad is, hogy rágörcsölsz. Ne tedd. ;) Próbálj meg bízni magadban.

háát, én sem tartom magam nagyon okosnak... Az én módszerem a következő: van egy adott anyag az egyetemen, amit meg kell tanulni (nem órai jegyzet, hanem egy könyv vagy cikk). azt elolvasom, aláhúzom a lényeget. A lényeget kijegyzetelem. Újra elolvasom az anyagot, majd a kijegyzetelt részt, majd a kijegyzetelt részben szintén aláhúzom a leglényegesebb dolgokat. És igen, ezt is kiírom egy kis cetlire. És ezt a kis cetlit magolom be. Utána ha már tökéletesen fel tudom mondani a cetlit, újra olvasgatom a jegyzetemet, hogy meg legyen a folyamat is a fejemben. Vizsga előtt pedig (ha van időm) újra elolvasom a cikket (na ez az ami az esetek 50%ban sikerül is :D) iszonytat pepecs meló, de nekem csak ez használ.
Kitartást meg lesz az a magyar, és gratulálok az angolhoz:)
A 15:47-es válaszolónak: Én is gondolkoztam a bioszon mert pszichológiára szeretnék menni, de csak két évig tanultam azt ezért maradt a magyar. Sok sikert és idén menj el. :)
A legutolsó válaszadó tippje nagyon jó. Ezzel a módszerrel tanulok én is, de amikor már a hócipőm is tele van Vörösmartyval, meg Mikszáthtal, akkor a könyv kézbe vétele is fizikai fájdalmat okoz, hát még az, hogy értelmezzem ami bele van írva. Sajnos kicsit strapabíróbbnak kellene lennem. Vagy kicsit le kéne sz.. és lehet attól könnyebben menne.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!