Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért nézik le azt akinek...

Miért nézik le azt akinek csak érettségije van? Engem nem támogattak a szüleim.

Figyelt kérdés

2017. jún. 23. 07:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
59%

8as vagyok

Lehet elfelejtettem írni, de diplomám is van. Én kérek elnézést. De nem szoktam reklámozni. Van, és kész. De az ismerősöket nem ez alapján szűröm.

Jé bakker, egy diplomás taxis, hát mindjárt beszarok...

2017. jún. 24. 01:34
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

Nem az érettségi következménye a műveltség és a polgári szemlélet, hanem fordítva, e tulajdonságok következménye az érettségi (majd a diploma és az értelmiségi lét). Bárki fel tud úgy készülni az érettségire, hogy ötös legyen minden. Basszus, van rá 4 év...

Megjegyzem, az érettségi nem a "beseggelt ismeretek" reprodukálását várja el, ahogy az egyik agysebész kolléga írta előttem, hanem az elsajátított készségek és a józan paraszti ész használatát a gyakorlatban. Én pl semmit nem "magoltam be" a négy év gimi alatt, mégis kitűnőre érettségiztem. Túl van az egész misztifikálva, ez tény, de arra alkalmas, hogy ez a vizsga rangsorolja az egyetemre jelentkezőket.

Egyébként a szülőknek kötelessége támogatniuk a még tanuló státusú nagykorú gyereküket + széleskörű ösztöndíjprogramok és diákmunka-lehetőségek is rendelkezésre állnak, tehát ha valaki szorgalmas, akkor hátrányos helyzetűként is el tud jutni a diplomáig. Az egész csak mentalitás kérdése.

2017. jún. 24. 19:59
 13/15 anonim ***** válasza:
59%

Utolsó, akkor nem tudom, hogy hol érettségiztél...

Nálunk ez volt, dióhójban:

Történelem: évszámok, dátumok, szárazon, főleg adatok, ha már kicsit az olvasmányosabb, élvezhetőbb részét adtad elő, akkor már jött a "nem kell a rizsa" szöveg.

Irodalom: "mire gondolt a költő, és ezt miért gondolta?" jellegű verselemzés és kérdések, költők életrajza, munkássága, stb. Műfajok meghatározása, művek besorolása.

Az előbb említett kettő tárgy, az mi, ha nem a magolás és beseggelés kategória? Mert hogy logikára nem nevel, az tuti.

Talán a matek ami a logikus gondolkodásra nevel az érettségi tárgyakból, de ott is agyontraktálnak az egyes szabályok meg tételek szó szerinti ismerésével.

Ezek mellett én számtechből érettségiztem, ami azt mondom, talán hasznosítható később.

Nyelvből nem kellett érettségiznem, mert addigra az angol közép C megvolt, ami kiváltotta, és automatikus ötös.

Én még régebben, 2003ban érettségiztem, nem ebbe a mai, közép meg emelt szintű, fölöslegesen túllihegett szarban, így csak erről tudok nyilatkozni.

Valóban, mentalitás kérdése is, de én a kiváló érettséginek semmi hasznát nem látom a mindennapi életben, max egy kvízműsorban tudsz brillírozni. Az olyan társaságot, haveri kört meg mindig is ketültem, ahol az általános műveltség a megszokott téma.

2017. jún. 24. 21:45
 14/15 anonim válasza:

Csak a buták nézik le. Ha szakmai érettségit szerez valaki, az hasznosabb, mert szakmát is kap hozzá (pl. közgazdasági, egészségügyi, rendészeti stb.) vonalon. Sok olyan személy nézi le, aki nem rendelkezik vele. Pedig mindenki előtt nyitva áll a lehetőség.

Nem lenézendő már csak azért sem, mert még mindig sokan vannak,akik nem rendelkeznek vele. És igenis, sokat jelent a megléte. Enélkül ugyanis sok munkakörből, munkahelyről ki van zárva az illető.

Nem mellesleg én kötelezővé tenném postásoknak, fodrászoknak is a megszerzését többek közt, mert - tisztelet a kivételnek - vannak bajok a szövegértelmezés, problémamegoldás terén, plusz az általános műveltség is ráférne némelyikre.

2023. nov. 26. 18:38
 15/15 anonim ***** válasza:
14# fodrász képzésnek már pont a feltétele az érettségi.
júl. 19. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!