Miért nézik le azt akinek csak érettségije van? Engem nem támogattak a szüleim.
mert a társadalom nagy része sajnos egy beszűkült, csőlátású barom. "papír papír papír, mindenre csak a papír". Legyen nyolcvan köteg végzettség a fiókodban, és akkor vagy ember. Szard le az ilyet. Nekem van érettségim, szakmáim, diplomám, de a munkámat (amit mellesleg szeretek) azt az emberek nagy része lenézi, de pont leszarom. Taxis vagyok aranyapám. Nekem így jó.
Amúgy érettségivel már jópár helyre tudsz menni melózni. Találd meg az utadat, mert nem hiszem el, hogy nincs olyan amit szeretnél csinálni, ne foglalkozz azzal, mit pofáznak mások, ki hogyan néz le, élj úgy, ahogy neked tetszik.
Programozzák belénk születsétől fogva (szülők, tásadalom stb), hogy törekedj rá, hogy mindig többet, mindig jobbat, sosem elég, stb, de ha megtalálod azt a szintet, ami neked megfelel, akkor már célba értél. Nekem, bár időbe telt amire rájöttem, de sikerült.
Lényeg: szarjál rá, ha valaki lenéz, attól nem te vagy kevésbé ember, hanem ő. Szerintem nem kell ragoznom, én naponta találkozok lenézéssel, csak mert taxis vagyok. Szerinted érdekel? :)
Azért nézik le mert a csak érettségi semmi.
Konkrétan nekem ismerőseim jelentős része úgy csinálta meg az érettségit hogy 4 évig kb semmit nem tanult +-ba csak amit az órán hallott.
Ha pedig megvan az írásbeli 12% akkor meg átrugdosnak szóbelin kb.
Ha pl 50%-ra tennék a középszintet és onnantól kapnád meg a 2-est nyilván nem lenne ennyire lenézve a dolog mint így.
Személyes tapasztalat: Föcit választottam érettségin mert gondoltam nem kell tanulni... hát nem is sokat tanultam ás ha jól emlékszem 43%-om lett úgy! hogy 1 évig volt föcim és érettségin se nagyon néztem át.
kedves 7-es válaszoló.
Ne legyél már ennyire elszállva. Az érettségi amúgy is egy felesleges macera. Semmit, de semmit nem tükröz egy emberről, max azt, hogy mekkora a segge, képes-e beseggelni a tananyagot. Műveltséget lehet, hogy ad, de tudást, tapasztalatot és főként életképességet abszolút nem. Nekem is van, mondjuk nekem gyötrelmes kínszenvedés volt a gimnázium, mert nem érdekelt (és még ma se érdekel) abszolút az ún. "általános műveltség", így nem is ragadt, akaármennyit is görcsöltem ölötte, és akármennyit is csesztettek miatta a szüleim. De utána a szakmáimat majdnem színötösre elvégeztem, mert az érdekel, és abban a suliban mind mentalitásban, mind érdeklődésben hozzám hasonló emberekkel voltam körlül véve (milyen meglepő, hogy ha azonos szakma tanulását választjuk), nem pedig tudálékos majmokkal, mint a gimnáziumban (ami egy elég neves gimi volt akkoriban) előtte négy évig. Így azok az évek jó hangulatban teltek, használható tudást adtak (amit a mindennapi életben tudok használni, úgy is, hogy nem a szakmában dolgozom, sajnos így hozta az élet), nem csak egy papírt, ami kb arra jó, hogy a seggemet kitöröljem vele.
Ez a százalékokkal dobálózás meg tipikusan a nagyképű barmok "védjegye", pontosan azoké, akik lenézik a diplomahalmazzal nem rendelkező embereket.
De tudod mit? Szerezz még egy pár papírt, nyomd ki fullosra mindet évek alatt, jöjj rá, hogy amire megvannak, addigra túlkoros leszel mindenhova, de még az fiatal évek kiélvezéséről is lemaradtál, aztán lobogtassad büszkén a híd alatt, kannásborral a kezedben, ahogy melegszel az acélhordóban elégő szemét lángja mellett.
Na, én pont az ilyen emberekre céloztam, mint a #8-as válaszoló. Teljesen nincsen képben, hogy ki mit tanul, ha diploma, akkor az egyenlő azzal, hogy a híd alatt fogsz kikötni. És ezt nem azért mondom, mert érettségid van és nem tanultál tovább - akármilyen meglepő, ez senkit sem érdekel az egyetemisták körében, hidd el - hanem mert egy szűklátókörű gondolkodásmódod van.
#5-ös válaszoló voltam.
Itt nem az elszálltságról van szó...
A kérdés az volt hogy miért nézik le a csak érettségivel rendelkezőket. Amire megadtam a választ.
Neked is meglett az érettségid, és te magad mondtad semmit nem jegyeztél meg kb... Innen hogy nézhetne valaki fel egy érettségisre aki maga bevallja hogy nem kell tanulni semmit úgyis meglesz?
Amúgy magam is ezt fejtettem ki hogy 43%-om lett semmit tanulva az adott tárgyra. Innen meg felesleges az érettségivel dobálózni mint érték.
50-60%-ra emelve a minimumot, talán nem lenne mindenkinek érettségije és lenne megint normális híre mint anno.
Az meg hogy szakmán mit tanultál és mit nem szerintem a kutyát se érdekli, mivel az érettségi volt a téma, de megbocsájt neked a gyakori népe mert látszik a kérdés értelmezése is bajos érettségivel.
Az meg véletlenül se merüljön fel valakiben hogy egy szakma kevesebb mint bármi. Azért elég nagy tudás és rutin kell egy szép burkoláshoz, vagy egy ház bevillanyozásához. Ezt elismerem, viszont az ottani képzések sem sokkal magasabbak mint az érettségi.
Egy jó szakember magától lesz jóvá, nem pedig a gyenge sz.r képzéseken. Nem véletlen hogy sok ,,szakembertanoncot" alig vesznek fel mivel az is sokszor egyenértékű az érettségivel mert kitudja számolni pl az ellenállást, de hogy hogyan kell földelni azt az életben nem látta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!