Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért kell abból érettségizni,...

Miért kell abból érettségizni, amihez közöd nem lesz a munkád során?

Figyelt kérdés
Alapműveltség? Alapműveltség meg van alapozva a 12 év alatt, miért kell még a 80 érettségi tétel miatt is stresszelni magunkat? Egész nap fáj a fejem ezektől a kibaxott szar tételekről. Megutáltatták velem a valaha élt összes költőt.
2010. máj. 19. 14:59
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
100%
szerintem is hulyeseg ez az oktatasi rendszer. angliaban csinaljak jol, 10. vegen tesznek egy kiserettsegit, aztan utana mindnki azt tanul amivel tovabbakar majd menni. sokkal korrektebb , mint ez. de hat nem tudunk mit csinalni...
2010. máj. 19. 15:56
 32/33 anonim ***** válasza:

Te is leírtad. Alapműveltséget ad. Szerinted ha a suli végén nem kérnék számon, ki tanulna a 12 év alatt? Elárulom, nem sokan. Hiába mondod, hogy ezt tanultad 12 évig. Azért tanultad, mert tudtad, hogy egyszer érettségit kell tenned belőle.

Mellékesen ezért van az, hogy az érettségi nem a tárgyi tudásra megy rá.

Egy atlasszal meg némi logikával a törit meg lehet írni, nem kell hozzá tudni, hogy mikor volt a mohácsi csata, benne van az atlaszban. Magyarhoz sem kell semmi konkrét adat, csak tudni kell szöveget értelmezni meg fogalmazást írni.

Szóbelin ugyanez. Ott lesz kirakva egy csomó atlasz meg szöveggyűjtemény, amiből ha van egy kis eszed, simán összeszeded a dolgokat. Én a költőről akit húztam szinte semmit nem mondtam el, csak azt, hogy mikor írta a verset (mert oda volt írva alá...) és max pontos lett. Nem tudom mit kell ezen ennyit hisztizni.

Mellékesen ez legalább felkészít az egyetemre. Ott egy tárgyból kell majd annyit tanulni, mint itt az összesre, vagy még többet. Ha már itt sírsz 80 tétel miatt, mit fogsz csinálni egyetemen?

2010. máj. 19. 17:14
 33/33 anonim ***** válasza:
68%

tényleg nem kell adat!!!!

nem tanultam rá.

rosszat húztam.

a szóbeli töriből és magyarból is 100% lett

adatot annyit mondtam h mikor született, mert az is ott van a könyvben.

és még mindig nem értem h mit kell nyávogni ezen, ha 12 évig ezt tanultad. Akkor tudod nem? vagy ha nem tudod, akkor minek tanultad?

az az érettségi ami most van, egy nagy lóf-sz. Max annyit kell rá tanulni, mint 1, azaz egy darab vizsgámra.

ha ez a két hónap (bár nem értem h mitől két hónap...)

sok, akkor mit fogsz szólni, amikor 3 napod van 5x ennyi információ megtanulására?

És az se biztos hogy kell.

Nekem például leendő mérnökként nagyon nincs szükségem jogi, közgazdász ismeretekre. Mégis kötelező. És nem is kamutárgy...

2010. máj. 19. 18:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!