Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért kell abból érettségizni,...

Miért kell abból érettségizni, amihez közöd nem lesz a munkád során?

Figyelt kérdés
Alapműveltség? Alapműveltség meg van alapozva a 12 év alatt, miért kell még a 80 érettségi tétel miatt is stresszelni magunkat? Egész nap fáj a fejem ezektől a kibaxott szar tételekről. Megutáltatták velem a valaha élt összes költőt.
2010. máj. 19. 14:59
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
75%
Azért hogy ne maradj hülye
2010. máj. 19. 15:01
 2/33 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert a fősikolára egyetemekre ez a belépő az érettségi,van aki még többet is vállal mint amennyi kötelező.
2010. máj. 19. 15:02
 3/33 anonim ***** válasza:
76%
Meg persze sokm más szakmához is kell és mégis mi másból állhatna a vizsga ha nem a tételekből?Az hogy mennyi köze lesz a munkádhoz...sokan kérdezik de hülye kérdés :D:)
2010. máj. 19. 15:04
 4/33 anonim ***** válasza:
76%
Azért, hogy ne juthasson be minden hülye az egyetemekre. Bár, néhány egyetemistát elnézve komoly kétségeim támadnak, hogy eléri-e a célját a dolog.
2010. máj. 19. 15:06
 5/33 A kérdező kommentje:

Persze, persze, értem én, hogy a felvételihez kell az a kibaxott szar érettségi, de mi a faxért? átalakíthatnák az egész kibebaxott rendszert, hogy ne ilyen nagy általános dolgokat kelljen tanulni, hanem mindenki azt tanulja, ami érdekli, amire szüksége van a munkájához.

Kibaxott szar ady, petőfi, tömegkommunikáció, mohács, ki a faxt érdekel? Erről tanultam 12 éven át, mi a rákért kell még most is szenvednem vele?

2010. máj. 19. 15:07
 6/33 anonim ***** válasza:
81%
Azért mert az alapműveltséghez tartoznak kinyiny országunk rég kimúlt költői meg miegymás.Ezt kell tanulnod 4évig mert ez tartozik bele.Meg gondolj bele azért sokan nem tudnák még 14 éves korukban hogy mivel szeretnének foglalkozni meg elég bonyolult is lenne máshogy kivitelezni a dolgot.
2010. máj. 19. 15:11
 7/33 anonim ***** válasza:
100%
kicsiny*
 8/33 anonim ***** válasza:
77%
én is most szenvedek vele mégse vagyok felháborodva...itt a vége a sulinak tessék számot adni a tudásodról,legszívesebben én is mellőznék ezt-azt,főleg törit de legalább bebizonyítod másoknak és magadnak is,hogy nem hiába jártál suliba évekig
 9/33 A kérdező kommentje:

De értsd már meg, hogy az alapműveltség az megvan, azt nem az érettségi időszak alatt sajátítja el az ember, ergo az érettségi felesleges.

Én nem a 14 évesekről beszélek, hanem konkrétan az érettségiről. Ha valaki programozónak készül, akkor bőven elég lenne az informatika, matematika érettségi. Törit, magyart tanultam 12 évig, az elég volt ahhoz, hogy legyen alapműveltségem.

2010. máj. 19. 15:13
 10/33 anonim ***** válasza:
74%

ha tanultad, akkor elvilge nem szenvedsz.

én se készültem semmit se irodalom, se töri érettségire, csak a 12 év alatt figyeltem órákon, készültem dogákra.

és 90 fölött lett mind.

Egyébként ha olyan okos van a felvételi tárgyaidból, akkor szard le ami nem kell, kettes biztos meglesz, és duplázz.

Hidd el, kell ennyi kötelező érettségi tárgy.

Én mondjuk egy kötelezően választható reál tárgyat is betennék, utálnának is érte jó sokan.

Az érettségi egyébként semmi akár egy vizsgához viszonyítva is...

2010. máj. 19. 15:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!