Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért kell abból érettségizni,...

Miért kell abból érettségizni, amihez közöd nem lesz a munkád során?

Figyelt kérdés
Alapműveltség? Alapműveltség meg van alapozva a 12 év alatt, miért kell még a 80 érettségi tétel miatt is stresszelni magunkat? Egész nap fáj a fejem ezektől a kibaxott szar tételekről. Megutáltatták velem a valaha élt összes költőt.
2010. máj. 19. 14:59
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Be is tesznek majd egy bioszt/kémiát talán jövőre, ha jól emlékszem.
2010. máj. 19. 15:16
 12/33 anonim ***** válasza:
67%
Értem, hogy nem érted. A "műveltség" szó számodra gondolom érthetetlen. Nem hinném, hogy akkora problémát okozna megtanulni, hogy van a rádió, a tv az újság, ez mind tömegkommunikáció, meg hogy 1526-Mohács. Nem hiszem, hogy ez fáj neked. Mellesleg ha nem akarsz érettségizni, ott a szakmunkás, és probléma megoldva.
2010. máj. 19. 15:17
 13/33 anonim ***** válasza:
49%
Meghát az érettségi pont nem arról szól hogy az egy két téged érdeklő dologról tanulj mint előttem is mondták ott bizonyítod mennyit tudsz.Azért ne éljünk álomvilágban .A 14 éveseket azért írtam mert szerintem elég sokan vannak akik még nem tudják középiskola előtt hova menjenek tovább ezek a dolgok meg állnak már évezredek óta hogy miből kell érettségizni..najólvan nem tépen a billentyűzetet :D:)
2010. máj. 19. 15:22
 14/33 A kérdező kommentje:
Most hogyha megtanulom, hogy Ady felesége Szendrey Júlia volt, akkor művelt leszek?
2010. máj. 19. 15:24
 15/33 anonim ***** válasza:
Értjük amúgy hogy mire gondolsz hogy csak abból érettségizz amire szükséged lesz világos hogy ésszerűább könnyebb lenne a számodra meg sokak számára de mint írtuk az érettségi nem erről szól..Tán még a nevében is benne van :)
2010. máj. 19. 15:24
 16/33 anonim ***** válasza:
49%
És kár is vitatkozni rajta hogy mit nem kéne ez van és kész...Engem sem érdekelt amúgy a költők részletes életrajza...de sokat nem tudunk változtatni a dolgokon.Ez már csak szőrszálhasogatás.
2010. máj. 19. 15:25
 17/33 anonim ***** válasza:
49%
El vagy te tévedve. Az érettségin nem azt fogják megkérdezni tőled, hogy hol született,mikor,ki volt a felesége,stb. Ezek mentőkérdések, hogy senkit ne kelljen megbuktatni. A verseit kell majd ismerned, amiknek mondanivalója van. Ha sok verset olvasol, sok nézőpontot megismersz, és kialakíthatod a saját világnézeted. Nem értem, hogy erre ennyi idő alatt még hogy nem jöttél rá.
2010. máj. 19. 15:27
 18/33 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ha te tényleg azt tanulod meg, hogy Szendrey Júlia Ady felesége volt, akkor baromira nem leszel művelt...
2010. máj. 19. 15:28
 19/33 A kérdező kommentje:
Petőfit akartam írni, csak közben az Ady tételt tanulom.
2010. máj. 19. 15:30
 20/33 A kérdező kommentje:
Amúgy te sem vagy művelt, mert nem tudod, hogy hogy hívták az ük apámat, na?
2010. máj. 19. 15:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!