Kinek hogy sikerült az emelt töri érettségi?
"Alig hasonlított egy tori érettségire."
Miért?
Rettentően fura volt, az egész egy összekutyult feladatlappá sikeredett szerintem.
A közép szintű magyar érettségihez hasonlóan itt sem volt pár feladatnál egyértelmű mégis mire gondolhatnak.
Jó pár helyre bőven két megoldást lehetett volna írni.
Legalábbis ami a rákérdezős-megfogalmazós/kifejtős részét illeti.
Nem ilyenre számítottam.
Amilyen könnyűnek tűnt, ugyanolyan nehéz volt legalább elrontani, ha nem jobban...
Kissé csalódott vagyok, azonban az esszé részét illetően nem volt probléma.
Habár azt illetően meg az új esszé pontozási részére leszek kíváncsi.
Eléggé röghöz kötötten akarják pontozni, holott szerintem az esszé írás egyik lényege a szubjektív megközelítési mód, mely a feladat kérdése, témája köré épül. Persze mindezt tényszerű alapokkal alátámasztva.
Nekem pont az esszékkel gyűlt meg a bajom. Azt hittem könnyű, aztán megnéztem a javítókulcsot. Kihangsúlyozta a feladat, hogy nem a rendszereket hanem az eszméket kell összehasonlítani. Direkt törekedtem a rendszereket alig említeni. Erre egy csomó pont arra van... A demokráciába meg részletesebben írtam, a nagyon alapokat nem tettem bele. Persze ott meg arra van pont :( tehát bár a javítókulcsban semmi új infó nem volt, én másra helyeztem a hangsúlyt, így feltételezem egy csomó pontot elbuktam :(
Az első fele bár furcsa volt, de szerintem könnyű. Ahogy a második is, csak elszúrtam :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!