Melyik szakot hívják "büfészaknak", és miért?
Figyelt kérdés
2017. ápr. 24. 12:48
1/5 anonim válasza:
Szerintem azokat, ahol nem nagyon kell bejárni meg tanulni, így folyton a büfében lógnak, akik oda járnak.
2/5 anonim válasza:
Úgy is lehetne értelmezni, mint ahogy az első.
De igazából szerintem azokat a szakokat hívják így, amik olyan diplomát adnak, amivel nem lehet elhelyezkedni a munkaerő piacon (mert senki nem keres olyan diplomával rendelkezőket, vagy mert olyan sokan elvégzik a szakot, hogy nincs elég munkahely). És erre mondják, hogy az ilyen szak diplomájával csak "büfé-ruhatár" munkát lehet kapni.
3/5 anonim válasza:
Én is mindig a második magyarázatára gondoltam, de tetszett az első is. :D
Valahol a kettő keveréke egyébként; nem csinálsz semmit és nem is leszel értékes a munkaerőpiacon vele. Pl a jogi diplomáért megdolgozol, de telített a munkaerőpiac, az nem büfészak.
4/5 anonim válasza:
Kifizeted a tandíjat, ellébecolsz pár évet és lesz egy diplomád ami kb semmit nem ér.
5/5 anonim válasza:
Itt #1. Azért van összefüggés a két magyarázat között, nem? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!