Miért nem tudnak sokan helyesen írni?
Mert nem olvasnak. - Az ilyen passzív tanulás rengeteget számít(ana).
Hiába tanulod meg a betűket leírni, a helyesírás épp arról szól, hogy tudd, melyik betűkből kell összerakni az adott szót.
Plusz az olvasás során sokkal több szóval találkozol HELYESEN leírva, és azért sokkal jobb eséllyel találod el, hogy hadd/had vagy kisebb/kissebb, ha már 6-800 alkalommal láttad leírva, mintha mondjuk 150. (Most hasraütöttem két számot, de az elv a lényeg.)
Egyébként a kérdésre válaszolva, nem, nem alap dolog, a központozás még olyanoknak is probléma sokszor, akik egyébként alapvetően "jó" helyesírók. Illetve maga a helyesírás is, abszolút nem triviális, és nagyoon sok függ attól is, hogy alsóban milyen volt a tanító, mennyit látott könyvet a gyerek ilyesmi - hiszen 8-10 évesen azért nem igazán fogja megjegyezni a szabályokat, hogy majd a konkrét szavakra tudja alkalmazni, inkább fordítva.
Mert nem vagyunk egyformák.
Én is úgy gondoltam, hogy alap dolog, hogy a mai korosztályban valaki ki tudja számolni egy négyzet területet, hogy tudja mennyi festéket kell vennie ha festeni akar, és hát tévedtem volt aki nem tudta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!