Milyen (volt) az első évetek az egyetemen? Jövőre megyek én is egyetemre, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy ad-e valami pluszt a tanulás mellett - gondolok itt közösségre, barátokra, élményekre.
Mivel új közeg, persze, lesznek új barátaid, és élnek új élmények, és az elején le leszel foglalva azzal, hogy új elvárásoknak kell megfelelni.
De a legtöbben már az első félév közepére átcsapnak csalódottságba, épp azért, mert azt hiszik, "hú, de nagy szám" lesz - és rájönnek, hogy az egyetem sem csupa rózsaszín cukormáz, és megvannak a maga hibái épp úgy, ahogy a giminek is megvoltak. Erre rátesz egy lapáttal, hogy az első 1-2 évben sok az alapozótárgy és tölteléktárgy, és olykor ezért céltalannak és haszontalannak tűnhet az egész. Aki jól választ szakot, az 2-3 évben "kap" tényleg érdekes tárgyakat, akit viszont nemigen érdekel, ahova felvették, az elevickél és kész.
Nekem az első évem csalódás volt. Kicsit másra számítottam.
De a másodév már nagyon pozitív (épp itt tartok). Megtaláltam a közösségem, kinyíltam, szakmailag is bátrabb lettem.
Sokkal jobb amúgy, mint a középiskola :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!