Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A közgazdász szakok mesterképz...

A közgazdász szakok mesterképzéseit miért nem teszik már végre önköltségessé?

Figyelt kérdés
2012-től a közgazdász alapképzési szakok fizetősek lettek azok számára, akik képtelenek voltak elérni minimum 450-460 pontot. Ez egy jó húzás volt Orbántól, mert tényleg túlképzés volt közgazdászokból és ezzel már kezdeni kellett valamit. De a mesterképzéseket miért lehet államilag támogatottan csinálni még most is?

2017. ápr. 18. 20:03
 1/2 anonim válasza:
80%

Egyáltalán nincs túlképzés közgazdászokból.

Én is annak tanultam, most a mestert csinálom levelezőn.

Nem nehéz munkát találni közgazdasági diplomával.

Amikor én a volt munkahelyemen felmondtam, egész sok helyre felvettek volna.Én azt választottam, ami a legjobban tetszik.

Közgazdasági diplomával mindig lesz munkája az embernek.Elég csak arra gondolni,hogy a multicégeknek mennyi kontroller,beszerző...stb kell.

2017. ápr. 18. 20:37
 2/2 anonim ***** válasza:
90%
Én se érzem, hogy túlképzés lenne vagy nem lehetne elhelyezkedni vele. Amúgy meg azért nem fizetős a mester, mert az alapszakokhoz képest lényegesen kevesen tanulnak utána tovább. Plusz egyetemenként/szakonként más a felvételi rendszer, kevésbé lehetne egységes központi ponthatárt húzni. Valahol van egy motivációs elbeszélgetés meg a diploma jegyet nézik és a végén felvesznek 90 ponttal, máshol meg kőkemény szakmai írásbeli és szóbeli teszten kell átmenni és végül "csak" 65 ponttal kerülbek be. Ezek után szerintem nem lenne igazságos, hogy akkor mindenki ugyanazt a szintet ugorja meg mikor teljesen más felvételi követelményeket kell megugrani. Szerintem szimplán baromság lenne bármilyen mesternél egységes határt húzni. Habár amilyen hülye húzásai vannak Orbánnak megtenné, csak hogy több pénz legyen a 4000. stadiomra, mert abból meg nyilván nincs elég sok, csak diplomásból. :)
2017. ápr. 18. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!