Lehetséges lenne?
Lehetséges lenne felkészülni az érettségire 3 hét alatt? Elég sok probléma volt ez év alatt, ami miatt nem volt lehetőségem, vagy túlságosan kedvem tanulni (családi, kapcsolati). Egyetemre szeretnék menni, ezért jó eredményeket szeretnék elérni.
Hogy tudnék a legkönnyebben felkészülni az érettségire 3 hét alatt és minimum hármas szintre?
Előre is köszönöm!
Először is, az írásbelire külön nem annyira szükséges a felkészülés, hisz egész idáig arra készültél. Ha egyetem a cél, akkor én elsősorban a két felvételi tárgyra összpontosítanék a helyedre, így duplázással a többi érettségid eredménye szinte mindegy is.
Írásbelire pedig magyarból, nyelvből és töriből elég csak átolvasni a tételeket, hiszen azok jó támpontot adhatnak, de ugye azokat megtanulni lesz még írásbeli után cirka egy hónapod.
Sok sikert!
Amennyiben a matekot és informatikát jól megírod, abban az esetben igen, lehet kettes is. De ezt csak akkor érdemes megjátszani, ha biztos vagy benne, hogy az a két tárgy stabilan jól megy.
Tavaly pl ELTE progterv infóra 350 volt a ponthatár, ami elég alacsony, mondjuk ha közép infót és matekot teszel, mindkettő 90% lesz, akkor az duplázással már 360 pont, és erre jönnének még rá az esetleges pluszpontok, mondjuk nyelvvizsgáért.
Ha mindkettő főtantárgy hármas lesz, a többi is hasonló, akkor is lenne esély a felvételre? Még egy évet fogok maradni rendszergazda szakmát kitanulni, ami plusz pontnak számít és esetleg nyelvvizsgát is tennék.
Azt hallottam, hogy a hátrányos helyzetű családok plusz pontokat kapnak. Ez igaz?
Kaphatnak, amennyiben az jár, de nem lehet mindenre ráhúzni, hogy hátrányos helyzet.
Eredménynél nem a jegyet kell nézni, hanem a százalékot, az ami számít. De ha csak 3-asra menne a középszintű matek meg infó is, akkor nagy bajban lennél egyetemen, sokkal jobban rá kellene gyúrnod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!