Az első felsőoktatási képzést az állam támogatja?
Úgy hallottam, hogy igen. Igaz ez? És ha igen, akkor a felvételi ponthatároknál melyiket kell néznem, az államilag támogatottat vagy az önköltségeset?
Köszönöm!
Igen, támogatja. 12 félévet vehetsz igénybe,. Felvételinél akkor vehetsz rész állami képzésben, ha elérted az adott szakon a ponthatárt. Vannak központi ponthatáros szakok(pl. orvosi, gyógyszerészeti, pénzügy és számvitel,stb. asszem 41 szak),ahol adott a minimumponthatár. Az alatt államira esélyed nincs bejutni. Egyéb esetben minden évben más ponthatár alakul ki.
Milyen szakra mennél és mennyi pontot vinnél?
Óvodapedagógus, vagy csecsemő- és kisgyermeknevelő. Nem tudom mennyi pontom lesz, igyekszem, hogy minél jobban sikerüljön, de olyan 340 körül számoltam, és van egy középfokú nyelvvizsgám, úgy tudom az is ad pár pontot, meg egy szakmám is van.
És ha államilag támogatottra nem sikerül bejutnom, mert nem lesz elég pontom, akkor önköltségesre tudok még jelentkezni, vagy várnom kell a következő évig?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!