Kisfiam egy éves múlt. Itthon vagyok vele arra gondoltam tanulnék mellette. Az érdelkelne, hogy az első diploma tandíját valóban fizeti az állam?
Figyelt kérdés
2008. jún. 19. 11:17
1/8 anonim válasza:
Ezt mintha eltörölték volna. De nem 100%.
2/8 anonim válasza:
12 félévet finanszíroz az állam.
3/8 anonim válasza:
Ha felvételizel és felvesznek akkor az első diploma valóban ingyenes. De ha felvételi nélkül, fizetős suliba jelentkezel akkor nem fizeti az állam a költségeket ami félévenként akár 200 ezer forint is lehet.
Az OKJ-s képzésekből az első, ha még nincs szakmád az is államilag támogatott. Én így tudom.
4/8 anonim válasza:
Ha költségtérítésesre vesznek, akkor addig amíg gyesen vagy gyeden vagy min vagy addig nem kell fizetned. utána igen. Egyébként ha áll.-lag finanszírozottra vesznek fel ott nem kell fizetned, de gondolom levelezőre akarsz menni, ott viszont nagyn nagyon ritka az állig. finanszírozott képzés.
5/8 anonim válasza:
Az OKJ 23 éves kor felett én úgytudom már mindenkinek fizetős... Fősuli/egyetem pedig ahány éves a képzés +1 évet finanszíroz az állam.
6/8 anonim válasza:
Olyan nincs, hogy ahány év a képzés+1 év.
12 félév, és kész.
(Csak ha államilag támogatottra jelentkezel, de erről már lekéstél, hacsak nem jövőre akarsz menni. Költségtérítésest nem tudom.)
7/8 anonim válasza:
Szia!
Felsőfokú tanintézménybe (főiskola, egyetem), és nyilván távoktatásra, vagy levelezősre szeretnél menni.
Nos eltörölték az állami támogatást 2007.szeptemberétől.
Én decemberben lettem terhes :(
Szóval fizetnem kell, mint a katonatiszt.
8/8 anonim válasza:
Az első diploma mindenképpen ingyenes, viszont a kismamaként igénybe vehető tandíjmentességet a költségtérítéses képzéseken tavaly eltörölték. Ehelyett a felvételin 50 pluszpontot kapsz (ezzel megnő a felvételi esélyed).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!