Kezdek be sokallni az egyetemtől de leginkább a tanulástól, mit tehetnék?
Gyakran úgy kelek fel, hogy kb épphogy felébredtem, de szar kedvem van, mert mehetek be egyetemre, hogy üljek 6-7 órát, hogy tanóránként 8 oldalt írjak a füzetembe, amit aztán tudni is kell. Sokszor nem jön össze és már nagyon kezd elegem lenni abból, hogy ennyi mindent kell tudni Mire megtanulom a negyedik oldalt, azt, ami első oldalon van, már el is felejtem. Ami még életben tart valamennyire, hogy nem büfészakra mentem és érdekel is a szak, csak vannak olyan tantárgyak, amiket ki nem állhatok. Már eleve csak azért mentem egyetemre, mert Anyám belém ültette a bogarat, hogy papír nélkül szart sem értek és én ez ellen nem is tudok fellépni meg ötletem sem nagyon volt, hogy mihez kezdjek magammal. Konkrétan programozói szakon vagyok és szeretem is meg értem is, de egyszerűen annyira nyomják a matekot, hogy az borzasztó. Középiskolában még szerettem a matekot de hála az egyetemnek, nagyon megutáltam az egészet. Nincs más szak, ami érdekelne ÉS meglehet belőle élni kényelmesen, az egyetem otthagyása meg szóba sem jöhet, még ott nem tartok illetve Anyám sem engedi... Utóbbi kicsit talán röhejes, de meg tudom őt érteni. Buktam egy tárgyból és egy másikból már most nem állok rózsásan és kb arra az egy tárgyra épül minden. Természetesen ez a kettő említett tárgy matekos tárgy. Egyszerűen kivagyok és még csak a második félévemet kezdtem.
20/f
Szerintem a tanulási módszereddel van gond.
Nem tudom milyen módszerrel tanulsz, de egyetemen/főiskolán már nem igazán lehet "magolni", már csak a tananyag mennyisége miatt is.
A vizsgaidőszaknak még épphogy vége van. Nem lehet, hogy egy kicsit lazítanod kellene?
#1 A szak vagy egyetem váltással esetleg okj-vel az a baj, hogy ami érdekel, abból szerintem nem lehet rendesen megélni kicsi hazánkban. Csillagászat, zene, autó szerelés például. És magát a programozást tényleg szeretem, csak a hozzá tartozó matekot nem, amely nagy részének eddig ahogy én észre vettem, köze nem volt a programozáshoz.
2# Nyilván a matekot nem lehet magolni és itt nem is ezzel van a gond, a dolgok nagy részét is értem, itt azzal van a gond, hogy egyszerűen olyan sok van belőle, hogy elfelejtem, mert folyamatosan jön valami új. Megtanulok valamit, tök jó, majd a következő órán teljesen más dolgot tanulunk és a régi kimegy a fejemből. A lazítás meg... Viszga időszakban annyira nem szakadtam meg, pedig tanultam sokat, az említett vizsgán pl úgy buktam meg, hogy előtte egy héten át minden nap 2 órát tanultam kb és előtte is egyetemen rendszeresen tanultam. Az a 2 hónap talán még sok is volt és elszoktam az egésztől. Aztán lehet, hogy nem is ilyen lazításra gondolsz.
Nehéz okosat mondani.
Továbbra is azt mondom, hogy változtass a tanulási módszereden. Illetve nem lehet, hogy külső segítséggel (magántanár, csoporttárs) könnyebb lenne.
A lazítást meg úgy értem, hogy más irányú kikapcsolódást kellene találni. Nem egyetemen belül, nem csoporttársakkal, sport, kirándulás. Ami nem agyilag fáraszt le.
A magántanár sajnos nem sokat segít. Jártam hozzá és úgy nem lett meg az egyik vizsga. Illetve továbbra is az a gond, hogy nem marad meg a fejemben, pedig többnyire értem. Alig emlékszem bármire, amit előző félévben tanultunk... Ami gond, mert azokra a matekos dolgokra épít a minden. De ez amúgy nem csak a matekkal van így, rengeteg más dolgot is elfelejtek. Nem tudom, hogy ezzel lehet e bármit is kezdeni, mert a mindennapokban megoldás egy notesz, de a zh-k vizsgák alatt nem segít.
A lazítást így már értem és szerintem rám is férne ez a fajta lazítás, rég csináltam bármit is, ami mozgással kapcsolatos...
Hogy állsz?
Sikerült kikapcsolódást találni? Jobb lett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!