Más is fél az egyetemtől?
en is nagyon felek, de nem az emberek miatt
a BMEre jelentkeztem es okosnak szamitottam a gimiben de azt hallom mindenhonnan hogy milyen kemeny ez az egyetem es nagyon felek hogy nem fog menni es kibukok vagy ilyesmi:((
Ez a mindenki részeg tényleg csak egy sztereotípia, a többség tejesen normális.
Gólyatáborban sem itta magát mindenki vállalhatatlanul részegre és a feladatok is olyanok voltak, hogy szívesen jelentkeztek rá az emberek, vicces volt, nem megalázó. Ha még tudsz jelentkezni én ajánlom, jó csapatépítő és tényleg nagyon megkönnyíti a beilleszkedést, szeptemberben lesz egy csomó ismerős arc akivel lesz közös élményed, míg ha egyedül oda mész vagy kezdeményez valaki nálad, vagy neked kell kezdeményezni.
Nagy átlag megtalálja a megfelelő egyensúlyt a bulizás és tanulás között :D Tanulni kell, hisz azért mentél oda, buli meg a leeresztéshez kell :)
Minden rendben lesz, megtalálod az új közeget, csak legyél nyitott az ismerkedésre.
#4nek igaza van, nehogy úgy menj oda, hogy te gimiben is jó voltál, ez is sima lesz!! Saját tapasztalat alapján... :) Tavaly kezdtem az egyetemet, gimiben full kitűnő, minden érettségi ötös semmi tanulással. Azt hittem, az egyetem is így fog menni semmi tanulással. Hát, az évben egy tárgyon kívül tényleg meg lett minden, de egy nem túl szép 3,5ös átlaggal, ráadásul nyár eleje óta azon görcsölök, hogy kapni fogok-e kövi félévben tanulmányit, mert jól elcsesztem a félévet... :D Szóval tényleg nagyon jó tanács, hogy ne ess ebbe a hibába.
Én meg nagyon parázós vagyok, féltem is tőle. De egyetemen a szakodon hasonló érdeklődési körű emberek között leszel. Nekem mindig is nehezen ment az ismerkedés, és mégis találtam nagyon jó barátokat. Sokkal jobb a környezet, és nem is ez a nézzük ki a másikat dolog megy, mint gimiben. Igen, itt is vannak ezek az iszogatós klikkek, de összességében sokkal jobb a hangulat. Szóval tényleg tapasztalatból mondom (és valószínűleg nem fogsz hinni nekem, én sem hittem amikor ezt mondták nekem :D ), de majd meglátod, hogy kellemes csalódás lesz az egész. Feltéve, ha tényleg olyan szakra mentél, ami érdekel. :)
Kitartást és sikerekben gazdag első évet!! :D
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :) A tanulmányi résztől is félek persze, sőt... Csak egyelőre még nem ezen stresszelem magam, még azt sem dolgoztam fel, hogy elmegyek itthonról, az "úristen nem leszek elég az egyetemre" stressz szerintem majd szeptemberben vagy előtte jelenik majd meg igazán. Még csak most kezd tudatosulni, hogy felvettek.
Anglisztikára megyek és nagyon félek, hogy nem leszek oda elég, de megteszek majd minden tőlem telhetőt. (egyébként pszichológia volt az első, amit bejelöltem, de kettő ponttal lecsúsztam) Az a része, hogy szeretek tanulni megvan, remélem lesz sikerélményem is és tudásban is elég leszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!