Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Gépészmérnöki karra jelentkezn...

Gépészmérnöki karra jelentkeznék, vegyem fel a matek fizika emelt faktot?

Figyelt kérdés
Érdemes matekból és fizikából is emelt szintű érettségi? Én csak fizikából akartam, mert az könnyebb nekem, de sok helyen látom, hogy emelt matekkal jobbak az esélyeim, mint csak fizikával.

2017. febr. 20. 11:24
 1/7 anonim ***** válasza:
37%
Emelt nélkül is bekerülhetsz bármelyik egyetem gépészmérnöki szakára, így az érettségi teljesen mindegy, viszont az emeltszint mögötti tudás ajánlott, bárhová is mész.
2017. febr. 20. 12:10
 2/7 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy ajánlott, de matekból vagy fizikából fontosabb
2017. febr. 20. 14:23
 3/7 anonim ***** válasza:
47%
Mindkettő fontos, nincs "fontosabb".
2017. febr. 20. 15:58
 4/7 anonim válasza:
0%
Én mindkettőből fakton voltam, de csak matekból emelteztem. A matekra szerintem érdemesebb ráhajtani, az egyetemre vitt alapjaid biztosabbak lesznek és jelentős könnyítéssel fog bírni az első évedben.
2017. febr. 21. 14:54
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
Matekból érdemesebb.
2017. febr. 21. 15:07
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Szia! Bár nem gépész, de műszakis vagyok. :) Mindenképpen fed fel a matekot is meg a fizikát is. Bár a gépészen a minimum pont a ponthatár szóval nem kell emelt, de az egyetemen a matek főleg nagyon kemény. Tapasztalatból mondom és jobb ha bejársz emeltre és felkészíted magad erre. Sokkal könnyebb úgy majd az egyetemen. Nagyon buktatós tárgy. A fizika úgyszintén. Mindegyik vizsgás legalább is a legtöbb helyen, szóval szerintem mindenképpen csak jól járnál vele, akár teszel-e emltet akár nem.
2017. febr. 23. 22:51
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
vedd*
2017. febr. 23. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!