Jól olvasom hogy a BME gépészmérnöki karra nem kell sem emelt matek, sem emelt fizika?
Szabályzatilag nem követelik meg, de a ponthatárt nem olyan könnyű elérni emelt nélkül (bár messze nem lehetetlen).
És előtudás szempontjából pedig nagyon ajánlott legalább a matek, de leginkább mindkettő.
Szerintem egyszerübb a matek emelt, főleg mert nem kell eszét írni (ami nagyon szubjektív) és szóbelin nem kell kísérleteket végezni.
De én spec matekos vagyok, aki fizikából nem épp a legjobb, tehát a véleményen elég egyoldalú.
BME-VIK-n jobban jársz a matekkal, GPK-ról nem tudok biztosat, de szerintem ott is inkább a matek a nehezebb eleinte.
Szerintem pedig a fizika emelt könnyebb, mert nincs olyan nagy különbség középszint és emeltszint között, mint pl mateknál.
Gépésznek tanulok a BME-n, és a fizika része egy vicc, inkább a matekra gyúrj rá!
Köszönöm a válaszokat!:)
Az a baj hogy emeltem mindenképp lesz egy angolból mert angol tagozatra járok, és az mellé gondoltam hogy matek vagy fizika, de akkor inkább matek. Egyébként ti milyenek voltatok középiskolában matekból? és mennyit tanultatok?
Én változó jegyeket szereztem: 4,3,2,3,5,5. Viszonylag sokat tanultam rá, főleg az utolsó két és fél évben, de nem tudom pontosan. Volt amikor többet, volt amikor kevesebbet. (Elég kemény spec matekra jártam)
Cserébe viszont az egyetemi matek első félévében minimális tanulással hoztam az ötöst, mivel nagyon sok újat nem mondtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!