Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A matekkal nincs gondom, a...

A matekkal nincs gondom, a fizikával miért?

Figyelt kérdés

Nincs gondom a matekkal. Másodéves egyetemista vagyok, és kivétel nélkül szinte minden feladatot meg tudok oldani (deriválás, integrálás). Ellenben a fizika.

Olvastam valahol, hogy a fizikában ökölszabályokat kell megtanulni. Hát nekem kezdettől fogva rosszul tanították, így most elég nehezen jövök rá 1-1 megoldásra.

Mit tudok tenni? Honnan pótoljam a hiányos tudást?

2017. febr. 18. 19:46
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A fizikához kell a matek, a matekhoz nem kell a fizika. Nem törvényszerű, hogy ha jó vagy matekból, fizikából is az leszel.

Az lenne a legjobb, ha nem megtanulnád, hanem sikerülne megértened az anyagot. Kezdd a középiskolás tankönyvekkel, ha valóban annyira nem tudod az alapokat sem.

2017. febr. 18. 19:53
 2/4 anonim ***** válasza:

Nekem az volt a szokásom hogy a legtöbb tantárgyat, köztük a fizikát is teljesen önfejűen tanultam. Például ha a tanár szerint egy képletet be kellett vágni, akkor én nem tettem hanem otthon levezettem hogy hogyan alkotható meg az a képlet. Az egyik kedvenc tárgyam volt a fizika. Ha a tanáraim javaslatai szerint jártam volna el és nem a saját fejem szerint, akkor később az egyetemen biztosan gondom lett volna a fizikával.

Fizika könyvekből magad pótold a tudást. Lehetőleg felejtsd el a középiskolában beléd sujkolt tanulási módszert, és kizárólag a saját ízlésed szerint értsd meg a fizikát. Az is lehet hogy kedvenc tantárgyaddá fog válni ezzel a módszerrel neked is. Ha a saját módszereddel tanulsz akkor sikeres leszel. Még általánosságban is azt mondják hogy az a sikeres ember aki azt csinál amit akar, és nem az akinek mások mondják meg hogy mit hogyan csináljon. Szerintem ez a titka jelen esetben a fizika tanulásának is.

2017. febr. 18. 20:03
 3/4 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen! :)
2017. febr. 18. 20:20
 4/4 anonim ***** válasza:
Egyetemen én inkább elfelejteném a középiskolás tankönyveket, viszont hasznos lehet forgatni Holicsot, majd Dér-Radnai-Soós példatárat, aztán igény szerint Budó Kísérleti fizika, Hudson-Nelson, Feynman Mai fizika. Angolul meg inkább fel sem sorolom, milyen egyetemi és főiskolai szintű tankönyvek vagy videó előadások vannak. Egy biztos, a rendes megértéshez feladatmegoldással is kell foglalkozni.
2017. febr. 20. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!