Hogy sikerült a mai matek érettségi középszinten?

Ne haragudj már, de aki 4 (vagy 6) év gimi után nem tudja kiszámolni egy kúp térfogatát, annak tényleg nem kell érettségit adni...
Benne van a függvénytáblában a képlet, csak be kell írni az adatokat és beütni a számológépbe. Ebben mi a nehéz?
Oké, hogy 90% felettit most nehezebb volt írni, mint tavaly, de aki nem tudott 10-20 pontot összekaparni, az ne rinyáljon hogy nehéz volt. Nem volt nehéz, tanulni kellett volna.

10:19-nek
Még jó, hogy nem te döntöd el, hogy ki kap érettségit és ki nem.:D Egyébként pedig "rinyálni" MINDENKINEK szabad, nincs megtiltva, ha nem tetszik sorry:D

Na nem mondod:D Már azért megérte mert téged idegesít:P
Egyébként nem értem, miért, vannak akik sokkal kisebb dolgokon jönnek ide sírni mint a matek érettségi. És ha valaki nem jó matekból, akkor nem jó. Szerintem ebben nincsen semmi ciki, mert más pedig van aki máshoz nem ért. Biztos van neked is olyan dolog, amihez nem nagyon tudnál hozzászólni.

Pont azért csinálják ennyire primitívre az érettségit, hogy minimális tudással meg lehessen oldani. Nem mondom, hogy mindenkitől elvráható, hogy ötöst írjon, de azért a kettesért tényleg nem várnak sokat.
Inkább csak az idegesítő, hogy már több olyan kérdést is láttam, amiben azt kérdezték, hogy hogy lehet kiszámolni, hogy mennyit lehet javítani a szóbelivel érettségin. Nah ez ultragáz. Oké, hogy nem tud valószínűséget számolni vki, mert nem érti, de egy % számítás? Most komolyan...ha vki nem tud %-ot számolni, eléggé eláshatja magát az életben...
A legjobb az volt, mikor vki közölte, hogy neki nem kell matek, mert ő úgy is jogra megy. Hát szerintem kevés ember menne el olyan jogászhoz, aki nem tud megoldani egy ennyire primitív számolási feladatot.
És akkor pont az ilyen emberek hisztiznek, hogy mennyire szemetek voltak, akik összeállították a vizsgát. Közben meg nem ők voltak szemetek, hanem csak a diák volt hozzá hülye.

Csakhogy nekünk a matematika kötelező érettségi tantárgy, hidd el nekem pl nem kellene az érettségi matekból, de akkor nem tudok továbbtanulni. Az meg elég nagy pech, hogy éppen ez az amihez a legkevesebb közöm van vagy lesz bármikor is. A százalék számítással nincs gondom, még az egyszerűbb valószínűségszámítással sem, de nem nézem le azokat egyáltalán, akiknek nem megy. Lehet, hogy valaki nagyon rossz matekból, de népszerű sportóló vagy színész lesz például. (ami meg másnak nem menne soha az életben). Ezért aztán nincs jogunk le k.rvahülyézni egymást.
Az érettségi szerkesztőit pedig nem szidtam, nekik ez a munkájuk (legalább bebizonyították, hogy ők meg ehhez értenek, összehozni nekünk egy ilyen jó kis nehéz érettségit).

Nekem meg pl soha a büdös életben semmi közöm nem lesz sem a magyarhoz, sem a történelemhez, még is le kellett érettségiznem belőlük. Pedig nekem még csak nem is 5 érettségi tárgyam volt, hanem hat.
Elhiszem, hogy neked nem kell a matek, de másnak meg a magyar nem kell, még is kötelező megcsinálni. És ugyanúgy, ahogy egy reál beállítottságú embertől elvárható legalább egy elégséges magyar és töri érettségi, úgy a humán beállítottságúaktól is elvárható egy elégséges szintű matek.
Amíg a humánosoknak csak egy reál tárggyal kell szenvedniük, addig a reálosoknak két humán tárggyal.
...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!