Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A 2010 es érettségivel kapcsol...

A 2010 es érettségivel kapcsolatban kérdeznék? Irodalom)

Figyelt kérdés
Ha megírtam az érvelést de nem 3 csak 2 oldalt írtam vonnak le pontot?
2010. máj. 3. 13:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Jézusom, elolvasta már valaki, hogy mire hány pontot adnak?? Nem csak az én tanárom nem fog levonni érte pontot. Mi megkaptuk a lapot,hogy a 60 pontból mi mennyi...
2010. máj. 3. 14:15
 12/17 anonim ***** válasza:

Ez 20 pont a 60-ból.. Nyilvánvaló, hogyha valami nem stimmel, akkor nem 20-at fogsz kapni.. De a többi 40-et nem befolyásolja feltétlenül,hogy mennyit írtál.

- világismeret, gondolkodási kulturáltság.

A szöveg megszerkesztettségének általános kritériumai:

- a feladatban megjelölt műfaj elemeinek való megfelelés;

- a témának, a címzettnek, a műfajnak, a tartalmi mondandónak megfelelő szerkezet kialakítása;

- koherens szövegszerkezet (pl. térbeli és időbeli viszonyok; logikai és jelentésszintű kapcsolatok létrehozása;

kulcsszavak, előre- és visszautalások, nyelvtani, jelentésbeli és pragmatikai kapcsolatok megteremtése);

- arányosság és tagolás (pl. a felvezetés, tárgyalás, lezárás aránya, témaváltás jelölése, bekezdések szerkesztése);

- az adott terjedelem megtartása.

2010. máj. 3. 14:31
 13/17 anonim ***** válasza:
Én tavaly érveltem, és 5-ös lett...:D Amúgy 3 oldalt szinte bármilyen témáról össze lehet hozni...
2010. máj. 3. 14:51
 14/17 anonim ***** válasza:
ki az az eszement aki aztállítja hogy egy büdös pontot nem vonnak le érte?! nem véletlen van megadva aterjedelem emberek! NEm, valóban nem kapsz több pontot ha rizsázol de sokat írsz, akkor is lepontoznak, de akkor is ha nincs meg a terjedelem. Valóban többet vonnak le tartalom hiányában, de vonnak ha keveset írtál. nem radikálisan sokat, de vonnak.
2010. máj. 3. 15:10
 15/17 anonim ***** válasza:
Aki az idei érvelést megírta ötösre, annak gratulálok. Majd szóljatok ha lesz olyan, ez egy gonosz téma volt, gonosz módon megfogalmazva.
2010. máj. 3. 15:12
 16/17 anonim ***** válasza:
Azért van megadva hogy három oldal a minimum, mert annyi a minimum. A tanár nálunk is rendes volt órákon gyakorlásnál. Elfogadta ha valaki kevesebbet írt, de elmondta, hogy ez érettségin igen kevés lesz, és ezért bizony pont levonás jár. Ha megkaptátok a papírt (mert ugye más nem olvasta), akkor olvasd át még egyszer figyelmesen, és biza benne lesz, hogy hány pont jár a megfelelő terjedelemért. Ugyanúgy levonnak azért is, ha a felső határt lépi át, és az általad említett rizsázásért is. Ez arra vonatkozik, hogy ha 6 oldalt írtál, de húztad-vontad azt, ami 3,5-be is belefért volna ha nem tekered úgy ki a témát, na akkor is jár a pontlevonás. Viszont a minimum oldalszámot muszáj elérni, különben 20-25 (max) pontot már nem kaphat a megszerkesztettségre!
2010. máj. 3. 16:29
 17/17 anonim ***** válasza:
Én is érvelést írtam és 4 oldal lett, de nem rizsa, és nem vagyok 5-ös tanulo, és eddig mindig jó érveléseket írtam suliban is! Ehhez stílus kell- ahogy a magyartancsim mondaná!
2010. máj. 3. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!