Érettségivel kapcsolatban lenne pár kérdésem?
Magyar érettségire mit kell vinni? Oda gondolom nem kell semmi más, csak 5-6 toll.
Matek: Toll, ceruza, radír, vonalzók, körző, szögmérő, számológép, függvénytáblázat, más ???
Töri: Atlasz, toll
Német: szótár, toll
Info: vonalzó, számológép, ceruza, toll
A 2. kérdésem, hogy milyen agyserkentőt tudtok mondani, hogy jobban gondolkodjak ?
3. Magyarérettségin a vázlatírást hova kell írni ? Adnak külön papírt, vagy mégis hova ?
Töriből még lesz ilyen értelmező szótár törifogalmakkal
Németből nem lehet egynyelvű a szótár
agyserkentő:szőlőcukor
Magyar vázlathoz kapsz lapot és mindegyiknél kapsz lapot
Szia!
Én is agyserkentőnek a szőlőcukrot,csokit javaslom.
Ne igyál energiaitalokat,mert azok nélkül is adrenalin-bomba leszel :-)
Kaptok lapokat,amire írhatjátok majd a vázlatot. Ne aggódj,mindent a feneketek alá tolnak (legalábbis minket körülugráltak a tanárok :-D Tök rendesek voltak :-)
Igen,vigyél több tollat magaddal,az a biztos. Zsebkendő is legyen nálad (ha netán elsírnád magad a feladatok láttán,mint én majdnem a mateknál tavaly) :-DDD
Szerintem töriből csak atlasz van. Olyan fogalmi magyarázatos szótárt mi nem kaptunk.
Ne félj amúgy az érettségitől! Én is azt hittem,hogy ez a világvége,de nem vészes egyáltalán!
Csak odafigyelve olvasd el a feladatokat,mindig mindent írj le a papírra (mateknál). Ne csak a végeredményeket,hanem a számolás elvét is.Akármilyen szájbarágósnak is tűnik most ez,mert mindig apróságért adnak pontot.
Ha kiírod az adatokat vagy ha kikeresed az összefüggést a függvénytáblából,vagy ha már behelyettesítesz,az is jó :)
Drukkolok,mert tavaly bennem is hasonló kérdések merültek fel!Szóval megértelek :)
Kaját is vihetsz be magaddal meg innivalót ha netán megéheznél pl a magyar fogalmazás közbe:D
Amúgy meg mateknál én is javaslom, hogy tényleg minden apróságot írj le a gondolatmenetet is, mert én így szedtem jó pár pontot össze, hogy a tanár odaírta hogy a megoldás nem jó, de az elv amit leírt az meg jó így adható neki xy pont, szal ez nagyon hasznos.
Törinél meg magyarnál ajánlom a piszkozatot,amit adnak hogy először arra írj utánna meg a feladatlapra. Törinél kaptok majd atlaszt, vagy vinni kell, ez iskola függő, mateknál azok kellenek amit leírtál meg nyelvnél is szótár amit levélíráskor lehet csak használni.Ja és javaslom a kék tollat, a fekete színűt nem mindenhol fogadják el(már nemtom pontosan hogy melyiknél). Ceruza és radír csak matekhoz jó, a többinél sztem felesleges. Jó ha van nálad óra is, hogy az időt nézhesd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!