Kezdjem újra a szakot más helyen?
A helyzet az, hogy az egyetemi éveim elejét eléggé ellógtam, rossz jegyek, illetve egy év csúszásban vagyok. Ebben a félévben viszont különböző dolgaim rendeződtek, úgyhogy igen jó lett (lesz?) az átlagom (igen, a vizsgák még hátravannak, de akkor is). Az a bajom, hogy az évfolyamtársaimmal így sem tudom felvenni a versenyt, mert ismerik a tanárokat, TDK-kat csináltak, egyszerűen lemaradva érzem magam.
Az a gondolatom támadt, hogy felvételizek egy másik (jobb nevű) egyetemre, ugyanarra a szakra. Az anyaggal biztos jobban meg tudnék birkózni, jobb átlag, bekapcsolódhatnék projektekbe, stb...
Hátrányok: 5 állami félévet használtam el, így a maradék 7 csak a BSC-re lenne elég. Különböző okok miatt 21 évesen kezdtem az egyetemet, így ha tavasszal felvételizem 24 évesen kezdem, 27 évesen végzem - és mivel sok helyen fiatalokat keresnek, ez igen nagy hátrány. (plusz mesterszakot is elvégezném...)
Azt is mondták, hogy hülyeség, nem is nézik a diplomát, milyen, viszont szerintem egy budapesti egyetem megítélése jobb, mint egy vidékié, plusz nagyobb város, jobb kapcsolatok, stb...
Viszont ennek megfelelően biztos nehezebb valamivel, de valamit valamiért.
Mit gondoltok, szerintetek is felesleges hülyeség, vagy vágjak bele?
Szerintem teljesen felesleges.
Azt talán megnézik, hol végeztél, de hogy milyen eredménnyel, az tényleg a kutyát nem érdekel - a kapcsolatok számítanak. Rengeteg közepes eredményű embert láttam jó helyen landolni.
Inkább MSc-re jelentkezz Pestre és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!