Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Maradjak, vagy nézzek valami...

Maradjak, vagy nézzek valami munkahely után? Tanácsok kellenének.

Figyelt kérdés

Gépészmérnöki hallgató vagyok. Nagyon érdekel és szeretem is. Csak az a bökkenő, hogy már egyre több az anyag amit nem értek. Hétköznaponként estefele, meg egész hétvégén szoktam tanulni, de az eredményeken nem látszik. A licis matek, fizika megy, de amit itt veszünk kezd egyre kínaibb lenni. Mindezek mellett a kedvem is kezd elmenni, a kezdeti lendület ami megvolt az év elején már nincsen meg. De nem akarom feladni, csak sajnos nem állok úgy anyagilag, hogy elpazaroljak egy évet és még lehet, hogy a diplomám sem lesz meg. Viszont érzem, hogy ha otthagyom az egyetemet, akkor úgy fogom érezni magam, hogy semmire nem vagyok jó és egy átlagos ember leszek aki kergeti a boldogságot.

Jajj ez elég furi így, de tanácsok kellenének, hogy mit tegyek. Ti mint kívülállók mit gondoltok a helyzetemről? Mit kéne tegyek?

2010. máj. 1. 21:52
 1/4 anonim ***** válasza:

minden főiskolás/egyetemista életében eljön ez a pont:-) Nekem is volt ilyen hogy otthagyom, nem érdekel annyira stb...

DE ha már bent vagy akkor tessék végigcsinálni ne legyen ablakon kidobott dolog az eddig elért eredmény.

Nem mellesleg az élet is ilyen lesz de a munkahelyre azért be kell majd járni bármennyire is unod.

Tessék befejezni ha már elkezdted!!

2010. máj. 1. 22:29
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha erdekel es szereted is, akkor nincsen valaki olyan akivel ossze tudnal ulni heti egyszer, hogy ami nem megy atnezzetek? Ha erdekel es szereted miert adnad fel?

Nekem pl.: kulkeren pont azok a tantargyak mentek jol valamiert ami senki masnak nem, es amig sokan vert izzadtak a kettesert, en rohogve feleltem 4-5-re es irtam a ZH-kat ugyanigy.

Aki kerte segitettem, volt, hogy 6-8-an ultunk a Mekibe tanitas utan, es elmondtam nekik, hogyan fogjak fel egyszeruen.

Lehet neked is van olyan osztalytarsad, aki meg razza a kisujabol!

2010. máj. 1. 22:36
 3/4 A kérdező kommentje:
sajnos vannak olyan dolgok, amit az évfolyamból senki sem ért. A tanár nem sokat részletez. Nem azt mondom, hogy csak a tanár a hibás, de azért ő is hozzájárul ahhoz, hogy ne értsünk sokat.
2010. máj. 25. 18:28
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg iratkozz át levelezőre, vagy válalj hétvégi munkát. Vagy csináld az amit nővérem: vigyáz gyerekekre. Na jó ő igy konkréta "házitanító" volt. Mondjuk számithatsz meglepetésekre: nála pl. volt olyan gyerek akinek a 3+2 db alma példát tényleg almákkal kellet elmagyaráznia. :)
2010. máj. 25. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!