Munkahely ahol szeretnek vagy egyetem amit elvárnak tőlem?
Egy biztos diploma, amit, ha megszerzel senki nem vehet el tőled vagy egy olyan munkahely, ami lehet, hogy jövőre már nem lesz?
Ha, ezen gondolkozni kell, akkor az már baj....
Neki nem a diplomával van baja, hanem azzal hogy arra kellett jelentkezzen, ami nem érdekli igazán, és inkább maradna a mostani melóban, de bizonytalan a jövőjét illetően.
Mondjuk, remek, hogy pl. most a műszaki karokon végzettek jól futnak a munkaerőpiacon, de nem biztos, hogy mire ő végez, akkora ez még mindig igaz lesz. A jogi és egyes gazdasági karokon végzettek közül borzasztó sokan jártak úgy, hogy amikor elkezdték, jól ment a m.e.p. a dolog, de mire végeztek, nem találtak állást.
Akkor, szerintem halassz évet, amikor felvesznek a suliba. Így lesz helyed, de a munkád sem veszted el, és a halasztott idő alatt kiderítheted, mi érdekel - pályaorientációs teszteket érdemes kitölteni, segítenek.
"Egy biztos diploma, amit, ha megszerzel senki nem vehet el tőled vagy egy olyan munkahely, ami lehet, hogy jövőre már nem lesz?"
Oké, hogy a diplomát senki nem veszi el tőlem, de nekem nem fontos. Azt elismerem, hogy kell valami papír, mert egy érettségi csak úgy simán nem sokat ér. De nekem bőven elég lenne, ha tanulnék munka ,mellett valami szakmát, ami 2 éves képzés szokott lenni szakközépben, működik esti iskolaként is, szal tudnék mellette dolgozni. És legalább olyasmi lenne ami érdekel. Egyetemi szakok közt nem találtam meg azt amit szeretnék csinálni is. Nem kényszerítettek, hogy olyan szakra menjek amire nem akarok, én választottam a lehetőségeimhez mérten olyat ahova felvennének és el is tudnám végezni, de ettől még nem érdekel. nem tudom érezhető-e a különbség. Lényeg, hogy úgy egy az egyben az egyeteme az ami nem érdekel, mert nem tudom mit kellene tanuljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!