Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Munkahely ahol szeretnek vagy...

Munkahely ahol szeretnek vagy egyetem amit elvárnak tőlem?

Figyelt kérdés
Kihagytam egy évet az egyetem előtt. A szüleim azt szeretnék, ha lenne diplomám, ezért beadtam a felvételi jelentkezést. Tuti, hogy felvesznek, de szinte majdhogynem csakis a szüleim miatt végezném el az egyetemet. Nem is igazán sikerült megtalálni a célomat, úgy értem azt a szakmát, amit szeretnék, csak választottam a lehetőségeimhez mérten. Amúgy mindig jó tanuló voltam és elvárták tőlem szülők, tanárok az egész környezetem, hogy én majd egyetemre megyek és úgymond sokra viszem majd. Közben elkezdtem egy helyen diákként dolgozni, és szeretem. Tetszik a munka, szeretnek a kollégák, mindenkivel jóban vagyok, elégedettek a munkámmal és én is nagyon szeretek ott dolgozni. Most üresedés van és állandóra keresnek embereket. Eszembe jutott, hogy mi lenne, ha hagynám az egyetemet és inkább itt dolgoznék. Nem lenne egy álomfizetésem, de így hogy otthon lakom, tudnék anyuéknak is adni valamennyit, meg takarékoskodni is belőle későbbre, önállósodásra. Amúgy érettségim van, meg 2 nyelvvizsgám, szakmám nincs. később szeretnék esetleg munka mellett estin vmi szakmát tanulni, hogy legyen vmi papírom is. Szerintetek mit válaszzak?
2011. ápr. 26. 22:33
 1/9 anonim ***** válasza:
És ha levelezőn csinálnád a sulit?
2011. ápr. 26. 22:41
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem levelezőre adtam be. Ahhoz külön be kellett volna adni levelezőre is, hogy arra járhassak, meg nem is tudom van-e ez a szak levelezőn. De nem is akarom ezt a szakot tanulni úgy igazán. Akkor már inkább valami OKJ-t vagy szakmát tanulnék. Csak nem tudom merjek-e e szívemre hallgatni és a munkát választani. Nincsenek nagy ambícióim, karrierről meg ilyesmiről, csak szeretnék megélni.
2011. ápr. 26. 23:25
 3/9 anonim ***** válasza:
Beszéld meg a szüleiddel, hogy a diploma nem minden, és hogy te szeretnél inkább dolgozni. Biztosan csalódottak lesznek, de ne kínlódj végig 5 évet csak mások miatt. Nagyon hosszú idő. Még később is elkezdheted, ha úgy gondolod. Ha felvesznek kérj egy év halasztást, és kezdj el melózni ott, ahol szeretnél.
2011. ápr. 26. 23:54
 4/9 anonim ***** válasza:
16%

Egy biztos diploma, amit, ha megszerzel senki nem vehet el tőled vagy egy olyan munkahely, ami lehet, hogy jövőre már nem lesz?

Ha, ezen gondolkozni kell, akkor az már baj....

2011. ápr. 27. 05:51
 5/9 anonim ***** válasza:

Neki nem a diplomával van baja, hanem azzal hogy arra kellett jelentkezzen, ami nem érdekli igazán, és inkább maradna a mostani melóban, de bizonytalan a jövőjét illetően.

Mondjuk, remek, hogy pl. most a műszaki karokon végzettek jól futnak a munkaerőpiacon, de nem biztos, hogy mire ő végez, akkora ez még mindig igaz lesz. A jogi és egyes gazdasági karokon végzettek közül borzasztó sokan jártak úgy, hogy amikor elkezdték, jól ment a m.e.p. a dolog, de mire végeztek, nem találtak állást.

Akkor, szerintem halassz évet, amikor felvesznek a suliba. Így lesz helyed, de a munkád sem veszted el, és a halasztott idő alatt kiderítheted, mi érdekel - pályaorientációs teszteket érdemes kitölteni, segítenek.

2011. ápr. 27. 12:31
 6/9 A kérdező kommentje:

"Egy biztos diploma, amit, ha megszerzel senki nem vehet el tőled vagy egy olyan munkahely, ami lehet, hogy jövőre már nem lesz?"

Oké, hogy a diplomát senki nem veszi el tőlem, de nekem nem fontos. Azt elismerem, hogy kell valami papír, mert egy érettségi csak úgy simán nem sokat ér. De nekem bőven elég lenne, ha tanulnék munka ,mellett valami szakmát, ami 2 éves képzés szokott lenni szakközépben, működik esti iskolaként is, szal tudnék mellette dolgozni. És legalább olyasmi lenne ami érdekel. Egyetemi szakok közt nem találtam meg azt amit szeretnék csinálni is. Nem kényszerítettek, hogy olyan szakra menjek amire nem akarok, én választottam a lehetőségeimhez mérten olyat ahova felvennének és el is tudnám végezni, de ettől még nem érdekel. nem tudom érezhető-e a különbség. Lényeg, hogy úgy egy az egyben az egyeteme az ami nem érdekel, mert nem tudom mit kellene tanuljak.

2011. ápr. 28. 13:04
 7/9 A kérdező kommentje:
Ja és a munkahely biztos. Szóval nem fog 1 év múlva megszűnni ez tuti, max akkor nem lesz melóm, ha kirúgnak mert szarul csinálom, de tulajdonképpen ugyanazt csinálnám amit eddig csak már nem diákként, hanem állandósként, és most elégedettek velem, szal akkor miért ne lennének azok állandósként is.
2011. ápr. 28. 13:06
 8/9 anonim ***** válasza:
Ezt már régen eldöntötted.
2011. ápr. 28. 19:50
 9/9 A kérdező kommentje:
Annyiban igazad van, hogy tudom melyiket szeretném a lelkem mélyén, de sajnos a szüleim ragaszkodnak a diplomához és nem értik meg, hogy nekem nem fontos. Nem tudom, hogy harcoljak-e ellenük vagy adjam fel és menjek egyetemre. Ezért nem tudom mit válasszak.
2011. ápr. 29. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!