Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » FŐISKOLÁSOK/EGYETEMISTÁKhoz...

FŐISKOLÁSOK/EGYETEMISTÁKhoz szólna elsősorban a kérdés, hogyan készültök fel a VIZSGAIDŐSZAKra?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Szóval több mint 10 vizsgám lesz és már 2 hete elkezdtem a könyvek olvasgatását, de egyszerűen nem jutok egyről a kettőre. Mit tegyek? Nem fog az agyam és kedvem sincsen leülni tanulni. Sajnos attól félek, hogy a vizsgáim java része megint nem sikerül. Ti hogyan tanultok?

Vannak olyanok, akik sportolnak, modellkednek, dolgoznak, egyszerre két szakra járnak, vagy mit tudom én még mennyi mindent csinálnak iskola, tanulás mellett és így is meg van nekik a vizsgájuk. Mit csinálok rosszul? Tudnátok segíteni? mert szeretném befejezni már nagyon a tanulmányaimat.

2010. ápr. 29. 22:35
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
én is így vagyok, hogy becsületesen tanultam könyv, jegyzet meg minden és erre a tanár a betekintéskor a szemembe mondja, hogy nem tanultam, mit rinyálok... legszívesebben rá borítottam volna az asztalt...
2010. ápr. 30. 00:02
 12/21 A kérdező kommentje:
sportoltok valamit?
2010. ápr. 30. 00:02
 13/21 anonim ***** válasza:

én dolgozok,most is 12 órázok éjjel,mondjuk most recepció,itt tudnék tanulni,de nincs kedv...

pedig tegnap megfogadtam,ha a tegnapi vizsgám 2es lesz,akkor a következő,és egyben utolsó vizsgára felkészülök rendesen:d ötödször felvett tárgy:D

utána már csak államvizsga:D

sport nulla,vékony vagyok anélkül is,sportoljanak a dagik:D

2010. ápr. 30. 00:04
 14/21 anonim ***** válasza:

énsem sportolok, pedig az egyetemen kötelező lenne a tesi is, de megoldottam egy felmentéssel :P:D

sok a lusti látom :)) de örülök h nemvagyok egyedül:D:P

2010. ápr. 30. 00:17
 15/21 anonim ***** válasza:
kötelező tesi...mi végigolvastuk párszor a szabályzatot,és ráébresztettük a vezetőséget,hogy nekünk a tesi csak szabadon választható,nem pedig kötelező...választja szabadon a halál:d
2010. ápr. 30. 00:22
 16/21 anonim ***** válasza:

én 2 napot tanulok minden vizsgára (turizmus-vendéglátás), de nálunk előszeretettel csinálnak olyant,hogy már az első héten mindent le akarnak tudni és egy napra 2-3 vizsga jut,akkor 1 hét a tanulásom, és felváltva tanulok.

Ott vagyok órákon,sok minden ragad rám,így megy.A többit átolvasom értelmezem ha megragad megragad ha nem nem.Tudom,hogy a matek nehéz,nekem mellé voolt-van stat,közgáz,könyvelés is,majd becsinálok tőle de muszáj menni előre mert sosem végzek.Elméletileg decemberben végzek, 5 elmaradt tárgyam van (sztem ebben a félévben nem jön hozzá plusz és sikerül megcisnálnom abból az 5ből kettőt legalább a matekot lehet bukom:S) és írom a szakdogát.

Azt javaslom,hogy szép nyugodtan olvasd át a témát lassan és értelmezd mintha egy könyv lenne.Képzeld magad elé és megragad:)

2010. ápr. 30. 09:10
 17/21 A kérdező kommentje:
Olyan aranyosak vagytok! :))))) Így is van, fogjunk össze sorstársak. :)
2010. ápr. 30. 11:27
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hát eléggé nehezen viselem én is a tanulást, de nálunk a szorgalmi időszak neccesebb a zh-k miatt, mint a vizsgaidőszak. Műszaki szakra járok, itt egy hét kell egy vizsgára. Mondjuk most még jó helyzetben is vagyok, két elővizsgám lesz, alpót csak egy, és mindemellé még 3-4 vizsga, ebből egy szigorlat. Reggel alvás 9-ig, utána tanulás ebédig, majd megint estig tanulás. Utolsó nap már csak ismételek. Kb. ez lenne a menetrend. :)

2010. ápr. 30. 11:36
 19/21 Silber ***** válasza:

Második félves vegyészmérnökhallgató vagyok.

Én speciel 7 óra analízis után most kicsit feljöttem "kitombolni magam", és máris megyek vissza úgy éjjel 3-4-ig... Éjjel jobban megy a tanulás, mert nincs annyi zaj (főút mellett lakom), és mindenki alszik. Ilyenkor tud koncentrálni az ember, ha képes fentmaradni (koffein sokat segít). Sokan az energiaitalokra esküsznek.

2010. ápr. 30. 23:38
 20/21 anonim ***** válasza:

Úgy lehet puskázni, hogy nem számítanak rá. (BME)

Bejönnek 6an, de nem figyelnek igazán, bámulnak a tömegbe, de közben egymással dumálnak. Abból indulnak ki, hogy úgysem puskázik senki, mert fizikából, matekból úgysem lehet.

Hát szart nem, mindig van egy-két hülye hosszú képlet. Az a lényeg, hogy egy 400 fős előadóban sosem veszi észre senki, hogy van +1 lap a padodon, mert egyszerűen nem látszik (csak figyelj, hogy mikor ér hozzád a csávó ellenőrizni a diákod). Nem szabad nagyon dugdosni a fecniket, mint gimiben. Gimiben a papírt keresték nálad, mert kicsi volt a terem, de itt azt nézik max, hogy ki viselkedik furán. Kell egy idegrendszer hozzá, hogy 6 tanár szeme előtt kicsapj simán egy puskát, de ez van.

Múltkor srác kivett egy egész kidolgozott tételsort, fellapozta szépen és leírta. Közben mellettem a másik átadott egy lapot egy haverjának, hogy az egyik feladatot írja már le neki.

2010. máj. 1. 00:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!