Tudnátok nekem olyan főiskolai vagy egyetemi szakokat ajánlani amihez főleg biosz kell és ugy kb egy gyógytornászinál nehezebb de az orvosi meg biológusinál könnyebb elvégezni?
És még annyi , hogy fontos lenne, hogy olyan amivel külföldön is el lehet helyezkedni . Ha kemény a biosz az nem baj a kémia is megy azert( 4 evig emelt ora szamban tanuljuk a bioszt meg a kemiat ) de ha lehet az nem nagyon szeretnék tanulni..
Előre is köszi !:)
Szerintem a kettő között nemigen van szint. A gyógytornász egészségügyi főiskolai szint (ápoló, dietetikus, mentőtiszttel egy vonalon) és afelett már egészségügyi vonalon az orvosi van. Külföldön például gyógytornászként remekül lehet boldogulni, Angliában is él kint ismerősöm ilyen végzettséggel, saját terme van, magánban dolgozik. De itthon sem rossz munka. Mentőtisztit végeztem, azt nem javaslom, nem túl sok helyre lehet vele menni, baromi nehéz volt elvégezni és egyáltalán nem rugalmas, hogy mikor-hol -hogyan tudom felhasználni. Ezért is váltottam. Az ápoló itthon és külföldön is keresett, de fizikai munka, megfontolandó, ha több van benned, én tovább mennék a helyedben.
Eseteg más mérnöki vonal? Élelmiszermérnök, biomérnök, környezetmérnök, stb.?
Én a labor képalkotó vonalat tudnám még ajánlani. Mindenhol el lehet vele helyezkedni és a labor sok területet ölel fel.
Itt inkább a kémia a gázosabb, de írtad, hogy emelt óraszámban tanultad, akkor nem hiszem hogy gondod lesz vele, de azért ez mégse középiskola, hanem kőkemény majdnem orvosi szintű biokémia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!