Mi a véleményed egy olyan emberről, akinek van 3 diplomája de ő egy további teljesen más irányú szakot is elkezd?
Fiatal huszonéves, 3 közgazdász diploma után nyelvszakra is jelentkezik.
Tudom, hogy mindenkinek szíve joga, de sokak szerint nem normális, gyűjtöget. Míg mások szerint csak szeretne több lábon állni, fejlődni.
Nem angolul tanulnék, hanem egy ritkább idegen nyelven, és itthon szeretnék karriert, nem külföldön.
A három a pénzügy-számvitel, gazdálkodás és menedzsment, valamint egy mester vezetés-szervezés. De nyilván nem az itteni vélemények fognak befolyásolni pusztán kiváncsi voltam. :-)
nab. zmeg és ezekkel nem bíznak rád felelős munkakört?
Gondolom angol szakmai középfok megvan már.. E/3-at a kérdésben meg egyszerűen nem értem. Most akkor te vagy az illető?
Mondjuk a felsoroltakban elég sok az átfedés így simán lehet tárgyelfogadtatással kettő diploma + mester. Na így már világos. Próbálkozz elemező pozícióval, tudtommal kvantitatív módszerekben erős a vezetés és szervezés. Bár lehet már abban vagy. Továbbra sem értem minek ezek mellé még egy nyelvszak. Ezek elég erősek maguk területén. De a kérdésedből is látszik, hogy már eltökélt szándékod, hogy belekezdj, csak akkor minek a kérdés...
Az előbb a barátnőm írt, 28 éves.
Mindig nyelvszakra akart menni csak másfele sodorta az élet...de már a mestert nagyon végig szenvedte. Most multinál könyvel de nem szereti csinálni.
Nem mennék bele, hogy melyek a felelős munkahelyek. Vagy, hogy az a bankvezető milyen vezető is valójában, mert vezetési stílusokról épp a kérdésben vázolt kollegina tudni felvilágosítást adni. A gyógypedagógus meg hát pedagógus, azoknak mindig akad szabadidejük. Biztos felelős a munkájáért, de azért nem egy nagy vállalati agytröszt :D
Kérlek ne menjünk bele :D
1 anyanyelvi szinten elsajátított nyelvel sehol nem fog elhelyezkedni mint fordító.
2-vel esetleg vagy 3-al... mellesleg azt is figyelembe kell venni hogy mi a cég profilja.
1 ,,ritka" nyelvel meg felejtős hogy valaki nyelvtanár legyen mert nem lesz rá igény.
Angol, német, francia, japán, kínai, orosz ezek érnek valamit a való életben. Ha görögül, olaszul, spanyolul akarsz megtanulni akkor a kínálat nem lesz épp óriási mivel talán az olaszt leszámítva a többi helyeken is német angol cégek vannak:)
Amúgy meg ismerek olyan magántanárt aki diploma nélkül tanít angolt.. igaz nem középiskolában, de attól még tanít és van kuncsaftja.
Még mindig tartom magam ahhoz ha csak beszélni akar fölösleges beleölni azt a rengeteg pénzt. Ha meg ritka akkor iskolában úgy se fogják felvenni, mert nem népszerű a nyelv amit beszél. Innentől pedig a magánórák száma is elég korlátozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!