Egyetemisták! Ti mindig értitek, a leckét?
Műszakira járok, matek meg a fizika elég jól ment a liciben. Első félévben nem volt gond, de a második félévben egyre több dolog van amit nem értek. Sokszor csak nézem a tanárt és nem tudok rájönni, hogy akkor hogy is jött ki az az összefüggés.
Szeretem ezt a szakot, sokat is foglalkozok vele, de még így se elegendő...sajnos. Ti is vagytok így, vagy mégjobban bele kell húzzak?
Természetesen nem. Több alkalommal én is csak ülök az órán, és próbálom megérteni az összefüggéseket, de mindenekelőtt leírok mindent amit a tanár ír/mond/megjegyez. Ez leginkább előadásokon fordul elő, amikor gyorsan kell haladni, és darálják az anyagot. Viszont gyakorlaton mindíg nagyon ott kell lenni. Sokat segít ha aznap nekiülsz és legalább átnézed (mi minek a jele, stb.), vagy meg tudsz kérdezni egy felsőbb évfolyamost (pontosítok: olyat, akinek megvan a tárgy).
Ez a mérnökiség, nehéz (gondolom mérnöki, vagy műszaki karos vagy). Nem véletlen hiányszakma. Dolgozni kell érte, eljárni konzultációkra.
Én sem mindig értek mindent:) De aztán hazamegyek, és addig babrálom, míg fel nem fogom:D
De azért hozzáteszem, hogy nem műszakira járok. Ott azért tuti több "megértős" dolog van, mint nálunk. (én csak az orvosi kémiával szenvedek:D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!