Egyetemisták! Ti mindig értitek az anyagot?
Gépészmérnökin vagyok és egyes tantárgyakból nem értem az anyagot. Sokszor csak másolok egész órán. Annyira szeretném megérteni, nameg úgy nem szeretném elvégezni a szakot, hogy kapok egy diplomát (ha kapok) de nem tudok semmit. Pedig elég jó vagyok matekból ... meg fizikából sem annyira gyenge. Eddig értettem, de most úgy érzem, hogy kezdek elveszni. Voltatok ti is így? Esetleg majd később meg fogom érteni?
Az évfolyamon elég kevesen értik, viszont soknak csak a diploma kell, nem érdeklik, hogyha nem értik a leckét, esetleg ha első éves tantárgyból harmadéven mennek csak át. De engem érdekel, mert én egy jó mérnök szeretnék lenni és amikor eljön az idő, hogy munkába álljak, akkor ne dobják állandóan vissza a CV-met, meghogy majd visszahívjuk.
És ez még csak a harmadik év...
ez, hogy addig ülsz felette, amíg meg nem érted, baromság, van, aki magától, magyarázat nélkül nem fogja tudni megérteni, az első válaszoló biztos 1 az ezerből, aki géniusz és csak a füzet fölé kell ülnie
-------------
hol tanulod a gépészt, BME? és mi a halál az a cv?
amúgy én is sokszor vagyok úgy vele, hogy nem értem azt, amit az órán leadnak, aztán otthon fölé kell seggelni, de lakótársammal ugyanazon a szakon vagyunk és szerencsére többé-kevésbé nem ugyanazt nem értjük meg, úgyhogy segítünk egymásnak..
En is matek szakra jarok.
Van egy-ket olyan dolog, amit nem ertek meg eloadason. Ilyenkor, ulok a fuzetem folot, azaz addig gyakorlom peldakkal, tobb 10 oldalon keresztul, amig meg nem ertem teljesen. Ezert konyebb a matek, mert az logikus, el sem tudom kepzelni, hogy pl. a torisek hogyan birjak(:.
Tarts egy laza napot, itt a hetvege. Ne tanulj, csak lazits, nezz valami nepbutito tv musort, es ne gondolj az egyetemre. Aztan vasarnap potold be a lustasagot. Nekem ez szokott segiteni, ha tartok egy pihenonapot.
Helyesirasi hibakert bocsi, siettem.
Egy matekos.(:
Én is matekos vagyok, elsős, és én se értek mindent. De leírom órán, aztán otthon neki ülök, és próbálom felfedezni benne a logikát... Ami néha megy, néha nem. De megértem a problémádat, én se tudnék úgy elmenni ZH-zni, hogy egy kukkot nem értek.
Amúgy a többi matekos hol tanul? Mind BME-sek vagytok? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!