Miert nem megy a matek?
Én mindig kóla+Balaton csoki+rágcsa kombinációval megyek dolgozatra.
Nem tudom pontosan mit kéne csinálnia. Felpörget? Ellazít? Jó érzést okoz? Növeli a koncentráció készséget, és a kényelmetlenségi küszöböt a zavaró tényezõkkel (szék, hangok, fények) szemben? Stb?
De valamennyire segít, még ha valamivel több rossz megoldást is adok be (könnyebben félregondolok valamit), vagy gyakran megelégedve lelassulok, nagy átlagban talán jó. Vagy csak megszokás? (((OFF: legújabban erre csodálkoztam rá, hogy ilyen is van: [link] eddig nekem ez teljesen kimaradt a látókörömbõl)))
Ez persze csak ahogy én szoktam, 0 mértékben vagyok járatos abban a témában hogy hogyan kell olyan környezetet kialakítani, hogy az ember 45 percen keresztül képes legyen intenzív szellemi erõfeszítésre.
Érdemes lehet megbeszélni a tanárral, mi szerint a te otthoni munkád és képességeid nincsenek összhangban a dolgozatban mutatott teljesítményeddel, és szeretnél kérni valami engedményt (mondjuk otthoni beadandó feladatok, vagy hogy külön írhasd az iskola legkényelmesebb fotelében (igazatói iroda/könyvtár), ilyesmit)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!