Miert nem megy a matek?

Figyelt kérdés
Nem megy a matek mit tegyek? Sose ment igazan a matek de altalanos iskolaban mindig 4-5os voltam de ez 11. ben sajnos mar nem eleg. Amiota gimibe jarok mindig epphogy kettes vagyok es nem tudok javulni. Oran ertek mindent magamtol meg tudom csinalni de dolgozatban leblokkolok es vagy 2-es vagy karo lesz a matek dogam. Kulon tanarhoz is jarok es ott is megy. Vajon miert nem megy a matek?

2016. okt. 13. 19:49
 1/4 A kérdező kommentje:
Es gyomoridegem van minden matek elott.
2016. okt. 13. 20:01
 2/4 Tom Benko ***** válasza:
A válasz ott van a kérdésben: ides vagy, leblokkolsz. Jó lenne végiggondolnod, hogy ezt mi okozza. Lehet oka például a teljesítménykényszer (külső vagy belső). De lehet az is, hogy tartasz a tanártól, és a félelem ilyen módon tör fel. Meg sok más is.
2016. okt. 14. 11:10
 3/4 anonim ***** válasza:
Amennyiben nem ámítod magadat, és otthon és órán is valóban megy a feladatok önálló megoldása (nem elég a megoldás megértése), akkor a problémád nem matematikai jellegű, hanem pszichológiai. Ekkor viszont érdemes lenn elmenned egy pszichológushoz.
2016. okt. 14. 13:24
 4/4 dq ***** válasza:

Én mindig kóla+Balaton csoki+rágcsa kombinációval megyek dolgozatra.

Nem tudom pontosan mit kéne csinálnia. Felpörget? Ellazít? Jó érzést okoz? Növeli a koncentráció készséget, és a kényelmetlenségi küszöböt a zavaró tényezõkkel (szék, hangok, fények) szemben? Stb?

De valamennyire segít, még ha valamivel több rossz megoldást is adok be (könnyebben félregondolok valamit), vagy gyakran megelégedve lelassulok, nagy átlagban talán jó. Vagy csak megszokás? (((OFF: legújabban erre csodálkoztam rá, hogy ilyen is van: [link] eddig nekem ez teljesen kimaradt a látókörömbõl)))

Ez persze csak ahogy én szoktam, 0 mértékben vagyok járatos abban a témában hogy hogyan kell olyan környezetet kialakítani, hogy az ember 45 percen keresztül képes legyen intenzív szellemi erõfeszítésre.

Érdemes lehet megbeszélni a tanárral, mi szerint a te otthoni munkád és képességeid nincsenek összhangban a dolgozatban mutatott teljesítményeddel, és szeretnél kérni valami engedményt (mondjuk otthoni beadandó feladatok, vagy hogy külön írhasd az iskola legkényelmesebb fotelében (igazatói iroda/könyvtár), ilyesmit)

2016. okt. 15. 01:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!