Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van valaki, akinek problémája...

Van valaki, akinek problémája volt a diákhitellel?

Figyelt kérdés

Levelező tagozatos vagyok, és jelenleg otthon vagyok a pici Babámmal. Nagyon nagy segítség nekem a diákhitel, a lehetőség, hogy félévente utalnak egy összeget, amit be tudok osztani hónapokra a GYEDem kiegészítésére.

A kérdésem azokhoz szólna, kik felvették a hitelt, lediplomáztak és már törlesztik/letörlesztették. Tényleg nincs benne buktató, nem volt vele valamilyen problémájuk? Mekkora volt arányában a havi törlesztés?

2010. ápr. 24. 22:14
 1/6 anonim ***** válasza:

Hát, a diákhitel kamatos kamattal van, nem tudom ez buktató-e vagy sem.

[link]

Ezt tudom ajánlani, hogy olvasd el.

Amúgy ha jól tudom, a fizetésedből 6(?)%-ot vonnak le, ha nincs úgy a minimálbérből.

2010. ápr. 24. 22:22
 2/6 anonim ***** válasza:

a diákhitel, ahogy a nevében is benne van, HITEL. vagyis egy most felveszel x összeget, és majd x+y összeget kell visszafizetned...

én most fizettem vissza a diákhitelem, 630 e ft-ot vettem fel, az utolsó két félévben már nem is igényeltem. ahogy befejeződtek a tanulmányaim, rögtön elkezdtem visszafizetni, egy 13 hónap alatt törlesztettem vissza, és 980 ezer ft-ot fizettem vissza.

kicsit át kéne olvasnod az üzletszabályzatot, mert úgy tűnik, nem nagyon ismered a feltételeket. a helyedben leállítanám az egészet, és még most visszafizetném, mielőtt jön a többi gyerek...

azt biztos tudod, hogy már a hitelfelvétel alatt is kamatozik a tartozás, nemcsak akkor, ha már lejárt a hitelfelvétel időszaka.

folytathatnám, de nem teszem. olvasd el a szabályzatot. a központot, ha hívod, kis eséllyel fogod tudni őszinte válaszra bírni, mert nekik az az elemi érdekük, hogy minél több pénzt vegyél fel, és minél lassabban fizesd vissza.

2010. ápr. 24. 22:23
 3/6 anonim ***** válasza:

Óriási átverés szerintem. Ha csak annyit törlesztesz havonta, amennyi a kötelező, akkor nem hogy csökkenne, NŐ a tartozásod évről évre!

Mihamarabb kezdd el visszafizetni! Én 5 éve törlesztek, pedig csak 4 félévnyi pénzt vettem fel anno.

2010. ápr. 24. 22:34
 4/6 A kérdező kommentje:

Elolvastam róla mindent, köszi a válaszokat! Beszéltem is velük, de csak azt szajkózták, ami a szabályzatban benne van!

Azért kérdeztem itt Tőletek, mert itt sokkal őszintébb válaszokat kapok, és -mint Ti is- személyesen tapasztalhattátok az előnyeit, hátrányait.

Nem jön több gyerek, és már csak egy évem van a suliból, nem igénylem tovább a hitelt! Elég az, amit eddig kértem..

2010. ápr. 24. 22:36
 5/6 anonim ***** válasza:

Hidd el, jobb minél előbb abbahagyni, ha megteheted, csak azért, mert GYED kiegészítés ne vedd fel tovább, mivel lehet, hogy egy ideig jó, de a törlesztésnél nagy gondban leszel, mert ha van munkád, ha nincs vonják le, így is szerintem évekig fogod törleszteni.

A Diákhitelesek meg csak a jót szajkózzák, a buktatókról jó, hogy nem szólnak.

2010. ápr. 24. 22:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Én 4 és félévig vettem fel havi 30 ezret, most kezdem majd májustól törleszteni, hivatalosan 4290 Ft-ot kell havonta átutalnom, de számold ki, hogy ha csak ezt az összeget rakom be akkor kb 40 évig törleszteném.
2010. ápr. 25. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!