Van valaki, akinek problémája volt a diákhitellel?
Levelező tagozatos vagyok, és jelenleg otthon vagyok a pici Babámmal. Nagyon nagy segítség nekem a diákhitel, a lehetőség, hogy félévente utalnak egy összeget, amit be tudok osztani hónapokra a GYEDem kiegészítésére.
A kérdésem azokhoz szólna, kik felvették a hitelt, lediplomáztak és már törlesztik/letörlesztették. Tényleg nincs benne buktató, nem volt vele valamilyen problémájuk? Mekkora volt arányában a havi törlesztés?
Hát, a diákhitel kamatos kamattal van, nem tudom ez buktató-e vagy sem.
Ezt tudom ajánlani, hogy olvasd el.
Amúgy ha jól tudom, a fizetésedből 6(?)%-ot vonnak le, ha nincs úgy a minimálbérből.
a diákhitel, ahogy a nevében is benne van, HITEL. vagyis egy most felveszel x összeget, és majd x+y összeget kell visszafizetned...
én most fizettem vissza a diákhitelem, 630 e ft-ot vettem fel, az utolsó két félévben már nem is igényeltem. ahogy befejeződtek a tanulmányaim, rögtön elkezdtem visszafizetni, egy 13 hónap alatt törlesztettem vissza, és 980 ezer ft-ot fizettem vissza.
kicsit át kéne olvasnod az üzletszabályzatot, mert úgy tűnik, nem nagyon ismered a feltételeket. a helyedben leállítanám az egészet, és még most visszafizetném, mielőtt jön a többi gyerek...
azt biztos tudod, hogy már a hitelfelvétel alatt is kamatozik a tartozás, nemcsak akkor, ha már lejárt a hitelfelvétel időszaka.
folytathatnám, de nem teszem. olvasd el a szabályzatot. a központot, ha hívod, kis eséllyel fogod tudni őszinte válaszra bírni, mert nekik az az elemi érdekük, hogy minél több pénzt vegyél fel, és minél lassabban fizesd vissza.
Óriási átverés szerintem. Ha csak annyit törlesztesz havonta, amennyi a kötelező, akkor nem hogy csökkenne, NŐ a tartozásod évről évre!
Mihamarabb kezdd el visszafizetni! Én 5 éve törlesztek, pedig csak 4 félévnyi pénzt vettem fel anno.
Elolvastam róla mindent, köszi a válaszokat! Beszéltem is velük, de csak azt szajkózták, ami a szabályzatban benne van!
Azért kérdeztem itt Tőletek, mert itt sokkal őszintébb válaszokat kapok, és -mint Ti is- személyesen tapasztalhattátok az előnyeit, hátrányait.
Nem jön több gyerek, és már csak egy évem van a suliból, nem igénylem tovább a hitelt! Elég az, amit eddig kértem..
Hidd el, jobb minél előbb abbahagyni, ha megteheted, csak azért, mert GYED kiegészítés ne vedd fel tovább, mivel lehet, hogy egy ideig jó, de a törlesztésnél nagy gondban leszel, mert ha van munkád, ha nincs vonják le, így is szerintem évekig fogod törleszteni.
A Diákhitelesek meg csak a jót szajkózzák, a buktatókról jó, hogy nem szólnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!