Hogyan győzzem le az egyetemmel kapcsolatos stresszt?
Utolsó évemet kezdtem az alapszakon, egy olyan szakra járok, aminek nem látom sok értelmét, szinte biztos hogy nem ezzel fogok foglalkozni a jövőben. Rossz döntést hoztam, amikor felvételiztem, erre utólag jöttem rá sajnos. Az életem más területein nincs olyan problémám, amit ne tudnék kontrollálni, boldog párkapcsolatban élek, vannak terveim a jövőre nézve. Az egyetem viszont kikészít. Barátkozni nem tudok, teljesen kívülállónak érzem ott magam. Állandó stresszben tart az, hogy bizonyos órákon prezentálni kell a munkámat, a többiek előtt beszélni, a szemináriumokon mindenhol nézik az órai munkát. Nagyon idegesít, hogy olyan dolgokkal kell foglalkoznom, amik nem érdekelnek, és láthatóan mindenki jobban érdeklődik és mindenkinek több alap tudása van a témákról mint nekem, hiába próbálok figyelni az órákon.
Hogyan éljem túl és hogyan szerezzem meg a diplomát úgy, hogy közben ki nem állhatom a helyet, az ottani embereket és az egész szakot? Visszafizetni a tandíjat sajnos nem tudom, és nem is szeretném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!