Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit kell tudni az Egyetemista...

Mit kell tudni az Egyetemista létről? (Egyetemmel kapcsolatos kérdéscsokor. )

Figyelt kérdés

Most fogok egyetemre menni, ha számít a KRE-ÁJK jogász szakára vettek fel. Le tudnátok írni mire számíthatok?

Néhány kérdés amit mindenféleképp szeretnék tudni:

1, Mikor kezdődik és meddig tart a tanítás egy átlagos napon, hány órám van? (sok a lyukas óra)

2, Milyen a tanár diák viszony? Mennyit foglalkoznak a tanárok a diákokkal? (Sokkal nagyobb a szabadság mint középsuliban?)

3, Mit kell magammal vinni, kellenek könyvek is vagy csak lapot/füzetet kell vinnem, meg tollat a jegyzeteléshez? (Tényleg papír vagy füzet a jobb, ha az ártól eltekintünk?)

4, Mennyivel jelentik be korábban a vizsgákat? Sok vizsga van? Ha folyamatosan tanulok év közben akkor is megterhelő a vizsgaidőszak? (Mert sokszor hallani, hogy 1-2 hét alatt kell több ezer oldalt elolvasni, megtanulni.)

6, Hogyan működik a tárgyfelvétel, honnan tudom, hogy mi a jó nekem? Mi az ami tényleg hasznos?

7, Mikor dől el, hogy milyen ügyvéd leszek,vagy jogász? (Erről nem találtam az iskola oldalán tájékoztatót.)

8, Megéri elolvasni az érettségi mellé kapott alaptőrvényt már most?

9, Mennyi szabadidővel számoljak egyetem mellett, úgy ha tényleg komolyan veszem a tanulást?

10, Milyenek a hallgatók? Igaz, hogy normálisabb a közösség mint középsuliban?

2016. júl. 29. 18:10
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

1. 08-20 között bármikor lehet, attól függ mikor vannak meghirdetve és hogyan sikerül felvenned őket

2. kb semmi kontaktod nincs a tanárokkal

3. csak lap/füzet

4. minden félév előtt ki vannak adva a zh és vizsga időpontok, nincsenek meglepi dogák

5. kimaradt a sorból a kérdésed

6. van egy mintatanterv, ami alapján célszerű haladni, mellé pedig megtapasztalod milyen szabadon választhatókat érdemes felvenni

7. passz

8. passz, hátrányod nem lesz belőle

9. ha nagyon komolyan veszed, akkor nagyon kevés szabadidővel számolj

10. nem feltétlen, itt is vannak idióták, csak itt meg van a lehetőséged, hogy teljesen elszeparálódj tőlük

2016. júl. 29. 18:21
 2/8 anonim ***** válasza:
jogász csak egy féle van. Ez az alap. Szerencsés esetben 5 év múlva gondolkozhatsz rajta, hogy ügyvéd lennél, ügyész vagy esetleg bíró, talán jogtanácsos. Addig csak tanulj jól, azt a többi majd jön.
2016. júl. 29. 18:44
 3/8 anonim ***** válasza:
51%

Belőled komolyan jogász lesz. Vérzik a szemem a helyesírási hibáidtól.

Ráadásul olyan tájékozatlan vagy, mint egy általános iskolás?

1. Te rakod össze az órarendedet.

2. Kb semmilyen a legtöbb tanárral.

3. Tollat, papírt.

4. Te veszed fel a vizsgákat, te válogatsz a meghirdetett időpontokból.

5. nincs ötös kérdésed

6. Mintatervet kövesd, az a legegyszerűbb.

7. Ez bődületes nagy baromság. Az ügyvéd is jogász........ Amúgymeg lediplomázol, 3 évig ügyvédbojtár vagy és utána szakvizsgát kell tenned.

8. Az egyetemen nem fog segíteni.

9. Egyénfüggő, lehetetlen válaszolni.

10. Fogalmam sincs, nem ide járok.

2016. júl. 29. 18:46
 4/8 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat.

#3 Milyen hibákról beszélsz?

2016. júl. 29. 19:11
 5/8 anonim ***** válasza:
28%

Köszi a lepontozást. Pedig én adtam a legpontosabb válaszokat.

"alaptőrvényt "

2016. júl. 29. 19:20
 6/8 A kérdező kommentje:
#5 Ez jogos, de telefonon nehéz eltalálni a megfelelő ékezetet. Amúgy meg azért pontoztak le, mert lekezelő volt a válaszod stílusa (ennek ellenére hasznos volt). A tájékozatlanság azért volt, mert senkit nem ismerek aki egyetemre jár/járt. A kérdések egy részére tudtam a választ, de megerősítést vártam.
2016. júl. 29. 19:42
 7/8 A legböszmébb Feri ***** válasza:

"Megéri elolvasni az érettségi mellé kapott alaptőrvényt már most?"

Mi a tarkaf.asz van? Azt a gránitszilárdságú tákolmányz kajak érettségin osztogatják?!

Húbammeg...

2016. júl. 29. 21:47
 8/8 anonim ***** válasza:

Kérdező, te hogy választottad ki a jogász szakmát? Nem bántásból, de... Nem azzal van a probléma, hogy nincs egyetemet végzett ismerősöd és úgy általában az egyetemi életről nincsenek információid - sokan vannak ilyenek. Hanem az, hogy van egy igen kemény szakma és te jóformán az alapfogalmakkal sem vagy tisztában. Hogy lesz így hivatástudatod, erőd egy ilyen kemény közegben? Meg tényleg kíváncsi vagyok, hogyan választottál... Nézted a felvit és "hmm, jogász, ez úgy jól hangzik, úgyis van feleslegesen annyi pénzem, hogy erre a szakra járjak"?

1. hétfőtől-péntekig 8-20 között bármikor lehetnek óráid. Lehet, hogy egy nap be leszel táblázva, max fél órás szünetekkel, másik nap meg be se kell járnod. Illetve vannak olyan órák, amit idővel ki is fogsz hagyni, mert rossz a tanár-van jegyzeted-van jobb dolgod-nincs katalógus...

2. vagytok 100-an minimum, ilyenkor semmilyen kapcsolat nincs a tanároddal, leadja az anyagot és jónapot, nem foglalkozik azzal, hogy te éppen jelen vagy-e, érted-e vagy mit csinálsz. Persze lehetnek kivételek, nekem egy tanárommal lett nagyon jó viszonyom, kettővel meg többet beszélgettem a semminél. Kisebb csoportos órákon könnyebb kapcsolatot létesaíteni, de ez függ a tanártól is.

3. papír, egy füzet nem telik be; illetve laptop/tablet

4. minden valamire való egyetemen van kari naptár, abban minden időpont benne van. Nem fogsz folyamatosan tanulni, elhatározod, de ez nem így lesz. :) ZH és vizsga függő, hogy mennyit tanul az ember. Meg persze hányszor kaszálnak el.

5. INTERLUDE

6. mintatanterv szerint érdemes haladni

7. ezt nem kommentálom, mert ezen már a válaszom elején felhúztam magam

8. nem; ha hasznosan akarod tölteni az időd, akkor ismerkedsz a latinnal - de ha a nyelvekhez sincs jóra való eszed, akkor megvárod a szeptembert. Nem az augusztuson fog múlni már a féléved.

9. képességeidtől függ

10. emberfüggő, akárcsak középiskolában - sok múlik rajtad is

Ps. ezt telefonról pötyögtem be és átolvastam, mert vagyok olyan igényes magamra, hogy sz@rt nem hányok fel az internetre. Szedd össze magad, mert első fél évben megesznek reggelire, olyan tesze-tosza és világtalan vagy.

Üdv, egy joghallgató

2016. júl. 30. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!