Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Másnak is ilyen borzalmas az...

Másnak is ilyen borzalmas az első egyetemi hete?

Figyelt kérdés

Hogy is mondjam, eléggé kiközösítve érzem magam. Kialakulnak a klikkek, csoportok, többen csoportosan mászkálnak ide-oda, programokat szerveznek. Egyedül én vagyok kihagyva ebből. Az első napomon egy-két csoporthoz (szaktársak) betársultam, beszélgettem velük, ismerkedtünk, de megmondom őszintén, hogy a hétvégi piálás és a pasizás témákon kívül, meg hogy hogyan lehetne ellógni az előadásokat, nem volt más téma úgyhogy eléggé lelankadt az érdeklődésem és ma már egész nap egyedül voltam meg egyedül kuporogtam könyvtárban, stb. A többiek többnyire előadásokon telefonoznak, játszanak a tabletjeiken, olyan is volt aki cigit töltött, szóval elég kiábrándító... én meg tanulni jöttem és szeretem a szakom.

Egyébként bölcsész vagyok.

Másnak is hasonló tapasztalatai vannak? Mik a kilátások szerintetek?

L/19

2016. szept. 6. 19:13
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Idővel a hülyék nem járnak be. Kb.3.héttől az előadások kètharmada szinte üres. Akkor fogod meglátni a tömegben, kivel érdemes barátkozni. Mert azok ott lesznek. Amíg az alja iszik.
2016. szept. 6. 19:22
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én is bölcsész szakon vagyok, bár tanárin (ELTE). Nálunk rengetegen vannak a szakokon, így bőven tudok kivel barátkozni. Amúgy sajnos az egyetem ilyen, elég nehéz barátkozni, főleg a nagyobb szakokon. Biztos vannak nálatok is normális, rendes emberek, csak meg kell találni őket. Biztos szerveznek kulturális programokat az egyetemen, pl. nálunk van sporthét, könyvtári hét, ilyesmik. Bár az is igaz, nekem könnyebb volt picit, mert tanárnak többségben tényleg csak az megy, aki elhivatott és nem érdekli annyira a pénz meg a külsőségek, így a csoporttársaim nagy részét bírom. Biztos, hogy nálatok is van olyan ember, akivel tudnál azonosulni, hiszen azonos szakon vagytok! Ez máris megadja az alap beszédtémát. Szerintem ne add fel ennyiből, barátkozgass emberekkel, barátságok amúgy sem alakulnak ki ennyi idő alatt. Nyugi, menni fog :)
2016. szept. 6. 19:22
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én is ezen a héten kezdtem, és mi rengetegen vagyunk a szakon. Szinten egyedül éreztem magam, bár ismertem pár embert volt osztályból és újakat is, mégis ugye az előadáson nem biztos, hogy összefutunk, illetve a gyakorlaton is új emberekkel voltam. Én azt tapasztaltam, hogy elég "ridegek" az emberek, láttam olyat, aki egyedül volt, mégsem akart barátkozni,a csoportban jarkalok pedig szintén azt beszélték, hogy melyiket nap melyik buliba menjenek, és hogy éljek túl másnaposan utána,nekem kicsit olyan szánalmas volt:D

Aztán végre mintha bevonzottam volna, találkoztam valakivel aki szintén egyedül várt, kiderült,hogy ugyanarra az órákra fogunk többségében járni, szóval ez szerencsés véletlen volt, de a lényeg, hogy várj, mindenki megtalálja a maga társaságát,barmennyire is sablonosan hangzik! Tegnap és ma végül tok sok emberrel megismerkedtem a gyakorlatokon, ráadásul ugye a pénteki órák még nem is voltak, akkor is valószínűleg új emberekkel leszek, a több száz ember közül te is biztosan fogsz hasonlóval találkozni, csak ne félj odamenni, akkor sem, ha esetleg volt az első napokban 1-2 negatív tapasztalatod!:)

2016. szept. 8. 15:32
 4/5 anonim válasza:
100%

Ki fog az alakulni ne aggódj! Én ugyan műszaki karon vagyok, így a hasonló beállítottság miatt valamivel könnyebb az ismerkedés, de neked is menni fog az. Megtalálod majd a megfelelő embert akivel jól kijösztök. Idővel lemorzsolódik az akit nem érdekelnek a tanórák/előadások/gyakorlatok, és az marad aki rendes és tényleg tanulni van ott.

(Ha meg még se akkor b terv, szétnézni más szakon/esetleg karon.)

2016. szept. 9. 16:46
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálam a borzalom a hirtelen nyakamba borított információmennyiség és időhiány miatt van, itt szerencsére ez a piálósdi-bulizósdi nem olyan elfajult, mint általában. A kar- és csoporttársaim nagyon jófejek, nekem sikerült a beilleszkedés, gólyatábor nélkül is. Töltenék velük több időt szívesen, de rengeteg már most az anyag és alig vagyok itthon. De az egyetemi lét, előadások, profok, stb. tetszik. :) (orvosi)
2016. szept. 10. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!