Másnak is ilyen borzalmas az első egyetemi hete?
Hogy is mondjam, eléggé kiközösítve érzem magam. Kialakulnak a klikkek, csoportok, többen csoportosan mászkálnak ide-oda, programokat szerveznek. Egyedül én vagyok kihagyva ebből. Az első napomon egy-két csoporthoz (szaktársak) betársultam, beszélgettem velük, ismerkedtünk, de megmondom őszintén, hogy a hétvégi piálás és a pasizás témákon kívül, meg hogy hogyan lehetne ellógni az előadásokat, nem volt más téma úgyhogy eléggé lelankadt az érdeklődésem és ma már egész nap egyedül voltam meg egyedül kuporogtam könyvtárban, stb. A többiek többnyire előadásokon telefonoznak, játszanak a tabletjeiken, olyan is volt aki cigit töltött, szóval elég kiábrándító... én meg tanulni jöttem és szeretem a szakom.
Egyébként bölcsész vagyok.
Másnak is hasonló tapasztalatai vannak? Mik a kilátások szerintetek?
L/19
Én is ezen a héten kezdtem, és mi rengetegen vagyunk a szakon. Szinten egyedül éreztem magam, bár ismertem pár embert volt osztályból és újakat is, mégis ugye az előadáson nem biztos, hogy összefutunk, illetve a gyakorlaton is új emberekkel voltam. Én azt tapasztaltam, hogy elég "ridegek" az emberek, láttam olyat, aki egyedül volt, mégsem akart barátkozni,a csoportban jarkalok pedig szintén azt beszélték, hogy melyiket nap melyik buliba menjenek, és hogy éljek túl másnaposan utána,nekem kicsit olyan szánalmas volt:D
Aztán végre mintha bevonzottam volna, találkoztam valakivel aki szintén egyedül várt, kiderült,hogy ugyanarra az órákra fogunk többségében járni, szóval ez szerencsés véletlen volt, de a lényeg, hogy várj, mindenki megtalálja a maga társaságát,barmennyire is sablonosan hangzik! Tegnap és ma végül tok sok emberrel megismerkedtem a gyakorlatokon, ráadásul ugye a pénteki órák még nem is voltak, akkor is valószínűleg új emberekkel leszek, a több száz ember közül te is biztosan fogsz hasonlóval találkozni, csak ne félj odamenni, akkor sem, ha esetleg volt az első napokban 1-2 negatív tapasztalatod!:)
Ki fog az alakulni ne aggódj! Én ugyan műszaki karon vagyok, így a hasonló beállítottság miatt valamivel könnyebb az ismerkedés, de neked is menni fog az. Megtalálod majd a megfelelő embert akivel jól kijösztök. Idővel lemorzsolódik az akit nem érdekelnek a tanórák/előadások/gyakorlatok, és az marad aki rendes és tényleg tanulni van ott.
(Ha meg még se akkor b terv, szétnézni más szakon/esetleg karon.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!