A Far Cry első része (2004) csak szerintem borzalmas?
Nagy tiszteletben tartom a játékokat, csak azzal játszom ami eredeti, így nagyon ritka amikor egy játék játszását feladom.. de a Far Cry első része az, amit kb huszadjára telepítettem ma fel, és ugyanazon a véleményen vagyok: Egy kalap-> sz*r.
Miért is?
Nem érdekel hogy a játék régi, ennek semmi köze nincs hozzá.
Iszonyatosan optimalizálatlan.. mármint nem a grafikai motor, hanem a játék. Az oké, hogy könnyű fokozaton 4 lövéstől meghalsz, de az ellenfél nem is céloz rád, csak lő, és instant eltalál. (Nem egyszer fordult elő, hogy a földet lőtte, de én attól még meghaltam) Ha az ellenfél, lő a semmibe (jó esetben rád célozva) az esetek 90%-ában instant eltalál. Lényegében nincs mesterséges intelligencia, az ellenfeleknek nincs konkrét célzása, hanem egy százalékrendszer adja meg, hogy a lövéseinek hány százaléka fog betalálni, ha épp nem vagy fedezékben.
Az más kérdés, hogy a susnyásban a lopakodás rendszer nem működik, mert bármit csinálsz- észrevesznek. Majd lövöldöznek összevissza, s persze hogy mind eltalál.
A lopakodás nem működik, az Arcade játékmenethez meg túl sokat sebződsz... Soha nem értem, miért lett akkora siker, hisz valójában ez egy technikai katasztrófa. Klassz dolog hogy szép, klassz dolog hogy többféleképpen lehet megoldani a helyzeteket, de számomra még 2005-ben is (anno játszottam vele letöltött formában) egy gagyi valami volt, s hiába próbálkozom, egyszerűen rühellem az egészet. Rosszat nagyon keveset hallottam a játékról, és csak irritál a tudat, hogy senki nem utálja ezt a vackot. A második rész jobb?
Sokszor szoktam gondolkodni, hogy egy játékban én vagyok e béna, vagy a játék szemét, de jelen esetben mindkettő fenn áll. Néha van hatodik érzékük, néha viszont én rontom el. Utánaolvastam, és az 1.44-es patch tartalmaz hibákat! Pl észrevesznek sátron keresztül, és szétlőnek úgy, hogy elvileg nem szabadna látniuk téged. Visszaraktam az 1.33-as patchet emiatt, még nem tudok tapasztalatot mondani.
Mindenesetre nagyon rá akarok érezni, jelenleg egy olyan részt vittem végig teljesen nyugodtan, ahol régen a fejemet ütöttem a billentyűzetbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!