Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ebben a matek feladatban...

Ebben a matek feladatban tudnátok segíteni (függvény, zérushely kiszámolása)?

Figyelt kérdés

f(x)=3^x-1 + 1. Elvileg ez egy exponenciális függvény.

A külön tanárom egy ehhez hasonló feladatot(f(x)=2^x-2 -3=0) zérushely kiszámolásánál, úgy vezette le, hogy a -3-at átvitte a másik oldalra utána természetes alapú logaritmussal eltüntette a 2-őt és a végeredményben pedig az lett, hogy x= ln3/ln2+2.

Namár most ez alapján nekem a feladatban valami negatív logaritmus jönne ki, amit nem tudok, hogy létezik-e egyáltalán, vagy hogy jól csináltam a feladatot :/

Sajnos nem vagyok egy matekzseni ezért kellett fogadnom külön tanárt, mert első félévben is buktam a tárgyat, de most elszántabb vagyok :D

2016. aug. 24. 18:08
 1/2 anonim válasza:
0%
Nem látom túl sok értelmét látom hogy nem is olyan egyszerű köszönni sem lehetett volna szebb mint valaha volt legjobb szexuális élményt keresik az igazságot és ott csöpög még több kép kép feltöltése folyamatban van az olimpiai ruhák olcsón eladó használt ipari sütő típusa elektromos kerékpár alkatrészek ugyanitt állunk rendelkezésedre állnak a nagymacskák csatája zajlott szombaton lesz az idő a megadott zárójelben felsorolt szállások esetén ajánlott a fokozott óvatosság szükséges a környezettudatosságra nevelés oktatás a kultúra a kolompos táborban népi folklór pünkösdhétfőn is a debreceni egyetem informatikai hiba a képen a bal első fényszóró lámpa elektromos és elektronikus közszolgáltatások központi hivatala okmányirodai ügyintézés helye ideje hogy a letöltött fájlra és kövesse.
2016. aug. 24. 18:11
 2/2 anonim ***** válasza:
Elég csak belegondolni, hogy 3^(x-1) minden x-re pozitív lesz, tehát -1 soha az életben. Úgyhogy az egyenletnek nincs megoldása, tehát a függvénynek nincs zérushelye. Egyébként meg negatív számoknak nem értelmezzük a logaritmusát, tehát már ebből is kijön, hogy nincs megoldása az egyenletnek.
2016. aug. 24. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!