Kapnak valami támogatást/kedvezményt a szülők, ha egyetemen továbbtanul a gyerek?
Miért kellene a szülőket támogatni egy nagykorú ember tanulásánál?
Az egyetem nem az alapfokú képzés szintje. Ott akkor tanul az ember, ha 1. képesek a szülők viselni az anyagi vonzatát.
2.Az egyetemre járó maga keresi meg a költségeket.
Aztán létezik ösztöndíj, és a diákhitel is. De ezt sem a szülők kapják.
Családit igényelhet a gyerek a saját jogcímén nyomós indokkal.
Amúgy pedig a családi adó és járulékkedvezményt ugyanúgy igénybe tudja venni utána is. Három eltartott esetében elég jó, ha nagy a bruttója a szülőnek.
Családit igényelhet a gyerek a saját jogcímén nyomós indokkal.
Amúgy pedig a családi adó és járulékkedvezményt ugyanúgy igénybe tudja venni utána is.
Téged valaki nagyon csúnyán félrevezetett...
1. nincs családi (saját jogon nem közoktatásban csak súlyosan beteg, fogyatékkal élő kaphat); a családi kedvezmény pedig megszűnik akkor, amikor a csp. Figyelembe vehető gyermek, de nem kedvezményre jogosító az egyetemista.
#5 Vagy szimplán nem jól értelmezted.
Írtam, hogy nyomós indokkal igényelheti, szóval ez lefedi azokat amit írtam.
Emellett nemrég hívtuk fel a családisokat, közoktatásban tanulok, igényelhettem, meg is kaptam. Egyedülálló szülő, tartósan beteg.
A kedvezménynél pedig igazad van, pontatlanul fogalmaztam. Bár látható volt, hogy tudom amúgy mire gondolok, nem véletlen hoztam fel a 3 gyermekes példát.
Peace
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!