Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek mik a legnagyobb,...

Érted?? kérdése:

Szerintetek mik a legnagyobb, gyerekeket érintő probléma a magyar oktatásban?

Figyelt kérdés

2016. aug. 10. 17:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
71%
Én már kapisgálom a legnagyobb problémát... Az a legnagyobb probléma, hogy a célja az, ne jusson el túl magas célra vele az ember. Tehát oktatás 0, de a továbbtanuláshoz irdatlan sok pont kell, amihez tanítani kéne, de az nincs. Tehát egy szegényebb embernek esélye sincs egyetemre jutni. És miért van ez? Mert mindenki elmegy az országból. A narancssárga csillagosok elég drasztikus módon, de benn próbálják tartani az embereket az országban. Ha nem lenne annyi hazaáruló, talán más lenne. Szóval a lényeg röviden: azért csinálták ezt az oktatással, mert túl sokan mennek ki, de ha esélye sincs az embernek továbbtanulni (és mivel normális szakma nélkül az embernek pénze sincs), akkor nem tudnak kimenni az országból.
2016. aug. 12. 00:10
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy más is így van-e ezzel, vagy csak én vagyok ennyire szerencsétlen, de én jobban örülnék, ha az iskolában olyat is tanítanának, amire szükségem lesz az életben. Hogyan kell ügyeket intézni, kihez forduljak, ha anyagi gondjaim vannak, stb. Én ezeket nem tudom, szüleim nem fogják elmondani, iskolában sem mondanak erről semmit, mert a tananyag csak a rövid távú memóriára megy, ami nem fontos, azt úgy is el fogja mindenki felejteni. Akkor mi is az az alapműveltség? Csak úgy mondják rá, de nem sokra mész vele, ugyanúgy tájékozatlan maradsz ebben a rohanó, bonyolult világban.

16/L

2016. aug. 13. 00:03
 13/16 anonim ***** válasza:
94%
#12 De ha megtanítják, hogy kell a pénzt kezelni, nehezebben rabolnak ki a politikusok!!!44!! Akkor nem lehet csak úgy eladni az országot (khm gyurcsi)!!44négy! Az nekik kevesebb zsozsót jelent!!!
2016. aug. 13. 00:06
 14/16 anonim ***** válasza:

11-es

Ezzel annyi a baj hogy nem csak a mérnökök és orvosok mennek ki hanem még az egyszerű villanyszerelő, burkoló vagy esztergályos is inkább kimegy az ottani minimálbérért mint hogy itt a minimálbér felső határán 130.000-ért/hó dolgozza ki magát akár napi 10-12 órában.

2016. aug. 13. 09:03
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

12-es

Alapműveltség fogalma: minden amire egyáltalán nincs szükség, az életben hasznát nem veszed és használhatatlan információ...

Pl a magyar nyelvtan és irodalom, etika... földrajz gazdasági szinten, biológia stb. Persze legyen egy alapfokú műveltséged 8. osztályig hogy vannak gerinces állatok, illetve a nagyobb városokat tudd, vagy hogy ady költő volt és nem valami bolti eladó de ennyi.

Amúgy pedig igazad van. A tanárom mesélte hogy tőle megkérdezte egy 25 év körüli csávó hogy hogyan kell levelet feladni.

Valóban ami fontos, pl egy jó önéletrajz megírása, pénzgazdálkodás akár vállalkozás elindítása ilyenre nem jut idő az iskolában mert teli nyomják hülyeségekkel az egész évet.

Amúgy meg ha belegondolsz kinek az érdeke hogy okos legyél és vidd valamire?

Észak K.-ban is az a lényeg hogy ,,hülye'' maradj és ott élj, fizesd az adót, ne háborogj a rendszer ellen.

Na ha már most te tudod hogy itt gáz van akkor elmész, mert a magyar nép nem háborog... de talán ha hülye leszel itt maradsz (csok, vagy egyetem után nem tudom hány évet kell ledolgozni) tehát megpróbálnak idekötni amikor már 1 határral nyugatabbra ég és föld a különbség mindenben.

2016. aug. 13. 09:14
 16/16 anonim válasza:
Magas óraszámok.Egy elsős németet is tanuló osztályban az öt tanítási napból 2-szer 6 órájuk,3-szor 5órájuk van.(nemzetiségi oszt,-ban).A délutáni tanórákon elalszanak a gyerekek.Pl.a betűtanulás túl gyors tempójú ,a bevésődésre kevés az idő,de ez a többi tantárggyal is így van.Kevés irányítatlan szabadidő,amikor önfeledten futkározhat.
2016. aug. 13. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!