Általában 1 órás, kijelölt hely és kijelölt időpont, aztán ahova van hely, felveszed. Biztos van olyan sport, ahova kell ruha, mint felszerelés, de gyakran még több egyetemről is járnak egy helyre sportolni, nem hallottam még olyanról, hogy az egyetem bármi ruhát adott volna. Szép is lenne, ha erre költenék a pénzt...
2016. aug. 10. 00:04
3/9 anonim válasza:
Informatikusként nekem sincs sok közöm a testneveléshez, BSc-n mégis kötelező volt 2 félév. Hidd el, annyi mozgás nem árt, meg elég laza. Nálunk (SZTE) van egy rakat sport (focitól, a lovagláson át, az ejtőernyőzésig kb minden). Nyilván a speckósabbakért fizetni kell, de a többségük ingyenes (ha részt veszel X db óraszámon, mert egyéb esetben nem teljesített a félév és ki kell fizetni). Egy testnevelés óra általában másfél órás, a legtöbb esetben nincs kikötés az öltözetre, tehát amiben neked kényelmes.
2016. aug. 10. 08:55
4/9 anonim válasza:
Orvosin 3 félévet kell teljesíteni, amikor akarod, akkor veszed fel.
Nálunk különböző sportokból lehet válogatni (kosár, kézi, úszás, tenisz, jóga, spinning, kocogás stb stb), tehát nem "szervezett" tesiórák vannak. Ruhát magadnak viszel.
2016. aug. 10. 16:10
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. aug. 11. 08:43
6/9 anonim válasza:
Nálunk 2 félévet kell teljesíteni. Heti 1 óra a tesi, pótlásra is van lehetőség. Az oktatók megszokták engedni, hogy korlátozott számban más időpontokban tartott órájukra is bejárj.
Te választod ki, hogy mit szeretnél csinálni, vannak fizetős kurzusok is de az órák többsége ingyenes. Olyan ruhában mész amilyenben akarsz. Nyilván az adott sporthoz megfelelő szerelésben. Elvárás kb csak annyi van, hogy a teremben tartott órákra ne trappolj be a sáros utcai cipődben.
2016. aug. 13. 02:03
7/9 anonim válasza:
Még valami. A félév végén coopert kell futni és fekvőtámasz, felülés, törzsemelést kell végezni. Ennek a felmérésnek a teljesítése a kimeneti követelmény a meghatározott óraszám teljesítése mellett. Nekünk egy félévben 10 tesi órán kell megjelenni.
2016. aug. 13. 02:05
8/9 A kérdező kommentje:
Ez komoly?
Azt hittem letudtuk általánosban, meg középiskolában.
Remek lesz..
2016. aug. 13. 10:38
9/9 anonim válasza:
(Nem minden felsöoktatási intézményben van ilyen felmérés)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!