Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan tudok doktori iskolába...

Hogyan tudok doktori iskolába bekerülni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék ebbe [link] , vagy egy ehhez hasonló doktori iskolába bekerülni, de jelenleg fogalmam sincs a dolog mikéntjéről. Tudnátok linkelni valamilyen összefoglalót, ami leírja az ügymenetet? Ami szintén érdekelne, inkább bíztatás szintjén, hogyha nincs TDK-m, akkor is lehetséges az ilyesmi, ugye? :D

2016. júl. 11. 22:33
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Ha már szóba került az abszolválás. Vizsga van minden tárgyból ugyanúgy, mint egyetemen, vagy hogy megy ez?
2016. júl. 16. 12:31
 12/16 anonim ***** válasza:

3-as vagyok: nekünk szinte kivétel nélkül a témánkkal és az adott tárggyal kapcsolatos beadandót kellett írni a jegyekért, amiket szerencsés esetben legalább részben egy későbbi publikációban is fel tudtunk használni, szóval nem volt jelentős plusz teher.

A másik lehetőség az volt, hogy az egyik órára (félévente tárgyanként 3-4 alkalom volt) valamilyen prezentációval kellett készülni.

A szigorlat volt egyedül "szóbeli vizsga-szerű" vizsga, akkor két tantárgyból kellett felkészülni a vizsgáztatókkal előre egyeztetett, személyre szabott irodalom alapján.

2016. júl. 16. 15:42
 13/16 anonim ***** válasza:

Nagyjából ugyanaz volt nálam is, mint az előző válaszadónál. Általában beadandó dolgozatot kértek és/vagy prezentáció készítését adott témában, ritkább esetben volt szóbeli beszélgetés is az előzetesen leadott dolgozattal kapcsolatban.

Az én tapasztalatom szerint egyébként kevés olyan tartalmú kurzus volt, amit konkrétan a témámhoz tudtam volna kapcsolni, így elég sok volt a plusz munka (nyilván ez egyrészről jó, mert elmerülsz más területekben is, másrészről nem, mert szétforgácsolódik az energia).

2016. júl. 16. 23:10
 14/16 A kérdező kommentje:

Én majd a következő pár évben csinálok irodalmazást segítő alkalmazást, mert rengeteg bookmark-ot, jegyzetet szedtem össze az elmúlt években, amik úgy nagyjából kategóriákban vannak. Szóval ez a beadandó írás talán nem lesz nekem akkora teher.

A prezentációk viccesek lehetnek, mert iszonyatos lámpalázam szokott lenni, ha elő kell adni 2-nél több embernek. Azt hiszem léteznek ilyen prezentációs tanfolyamok, ahol jobban be lehet gyakorolni.

Köszönöm a tájékoztatást meg az ötleteket! :-)

2016. júl. 17. 08:49
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

A beadandó dolgozatok hasznosak, mert ahogy írtam el tudsz mélyülni különböző témákban vagy a sajátodban és akár publikáció is születhet belőlük:)

A prezentálás/előadás pedig gyakorlat kérdése - ha olyan témáról beszélsz, ami tényleg a "szívügyed" és érdekel, akkor rögtön elmúlik a lámpaláz (nálam így volt/van legalábbis, tehát szerintem abszolút feleslegesek a tanfolyamok ehhez és a PPT készítéséhez is). Mondjuk nálam nem is lehetne másképpen, hiszen egyetemen oktatok, úgyhogy vicces is lenne, ha nem mernék kiállni a hallgatóim elé.

2016. júl. 17. 21:03
 16/16 anonim ***** válasza:
Emlékszem, doktori iskolai felvételin 12 egyetemi oktatóval ültem szemben:-).
2017. febr. 1. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!