Hogyan kell bejelentenem a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnak, hogy most sikeres érettségit tettem és felsőfokú intézménybe fogok valószínűleg továbbtanulni, illetve kapok a nyári szünet alatt árvaellátást?
Figyelt kérdés
Van esetleg ilyen letölthető lap amit csak ki kell töltenem az adataimmal?
Vagy hogyan írjak nekik ilyen levelet ha postai úton szeretném intézni?
#továbbtanulás #posta #érettségi #bejelentés #árvaellátás #nyári szünet #magyar államkincstár nyugdíjfolyósító igazgatóság
2016. júl. 6. 10:34
1/3 anonim válasza:
A valószínűleget nem kell bejelenteni. Majd akkor jelentsd be, amikor már való is lesz, nemcsak színű. Akkor kérsz az egyetemről egy igazolást a nappalis hallgatói jogviszonyodról, és visszamenőleg kifizetik az árvaellátást. Szerintem nem kell új kérelmet beadni, hanem az igazolással levélben kérni a további folyósítást.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, csak azért gondoltam hogy írni kell nekik egy levelet mert már kiküldték a papírt aminek egy részét nekem a másik részét pedig az intézménynek kell kitöltenie, de akkor ezek szerint jól értelmezem, hogy ha majd csak akkor küldöm vissza nekik ezt a papírt amikor felvettek és jelentkeztem a suliba? Nem lesz ebből baj? Mert ugye 15 napom van bejelenteni az ilyen változásokat és június 24-én az érettségi letételével megszűnt a tanulói jogviszonyom..
2016. júl. 6. 11:23
3/3 H* válasza:
Nem hiszem, hogy baj lesz vele.:D Nagyon sokan így vagyunk ezzel, viszont előbb ugye jelentkezni kell az új iskolába. Fel kell hogy vegyenek. Majd csak szept. elsején tudjuk kitöltetni a papírokat, hogy hivatalosak legyenek. S mint az előttem levő írta, visszamenőleg is megkapjuk a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!