Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemisták! Hogy tu djátok...

Egyetemisták! Hogy tu djátok magatokat rávenni arra, hogy bemenjetek az összes (vagy a legtöbb) előadásra?

Figyelt kérdés
Mert ugye nem kötelező, akár aludhatnátok is helyette vagy bármi.
2016. júl. 3. 20:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha érdekel az adott téma és jó is az előadó, az motivál, hogy bemenjek. De egy tölteléktárgynál, aminek az előadása abból áll, hogy gyakorlatilag felolvassák a diákat.. Hát annak őszintén nem sok értelme van. Az ilyenek helyett többet ér, ha leülsz a könyv mellé tanulni.

(Amúgy a legtöbb előadás tényleg nem kötelező, csak ajánlott bejárni, nálunk külön jelezni szokták, ha mégsem így van.)

2016. júl. 3. 21:29
 12/16 anonim ***** válasza:
52%

Egyetértek a hetessel. Ha pocsék az előadó, vagy tényleg csak felolvassa, ami a diákon van, és megkapjuk a jegyzetet, akkor én sem járok be. Persze ilyenkor nem alvással töltöm az időt, hanem próbálok valami hasznos elfoglaltságot találni.

Őszintén szólva én a tavaszi félévben az előadások kb 20%-án voltam bent. Csupán ennyire nem fogott meg az előadásmód. Ennek ellenére 4 tárgy kivételével mindenből ötösre vizsgáztam, az említett 4 is "csak" négyes lett, simán összejött 4,7-es átlag. (Mielőtt valaki megszólná, hogy biztos valamiféle kisasszonyképzőbe járok, szólok hogy gyógyszerészetet tanulok.)

2016. júl. 3. 21:30
 13/16 anonim ***** válasza:
76%
én úgy álltam hozzá, hogy ma majd én bent leszek minden órán, mert érdekel a szakom, hát sajnos ez már legelső nap megbukott, ugyanis az előző esti buli miatt elaludtam :-D aztán egyre kevesebb órára jártam be, az első félév végén már nem is jártam be, még gyakorlatokra sem, mert volt kettő szabad hiányzásunk onnan is, de mivel elég nehéz a szakom, így vizsgaidőszakban szívtam is vele, ugyanis rengeteg "új" anyag volt, szerencsére csak összehoztam mindent, de nem olyan eredménnyel, amilyenre számítottam, így a második félévben már tanultam a hibámból is, szóval minél több órára próbálj meg bejárni
2016. júl. 3. 21:35
 14/16 anonim ***** válasza:

Az első 3-4 héten be szoktam járni és utána ami egyértelműen csak annyi, hogy felolvassa a tanár a diát azokat szoktak kihagyni. De a 10-11 héttől megint be szoktam járni, hátha mond a ZH-val/vizsgával kapcsolatban valamit, vagy gyakorló feladatokat oldatnak meg.

Amikre bejárok, ha érdekes az óra, nem tesz fel a tanár diasort vagy annyira vázlatos hogy nem lehet máshogy érteni és nincs egy használható könyv (sokszor a kötelező irodalom 6-800 oldalas könyv amiből jó ha 100 oldal lényeges és az órához kapcsolódik, ezek nem a leghasznosabbak, de vannak azért mikor a tanár írt egy könyvet a tárgyhoz amik használhatók kiegészítésnek). Függetlenül hogy gyakorlat van amikor a gyakorlati órához feladatokat vezetnek le előadáson ezekre is be szoktam járni, vagy ha annyira kapcsolódik a gyakorlati óra az előadáshoz hogy máshogy nem érteném a gy

2016. júl. 3. 21:56
 15/16 anonim ***** válasza:

Véletlen elküldtem:)

Na akkor is ha nem tudnám a gyakorlati órát teljesíteni mert nem vagyok előadáson

Érdekel a szakom, nem azért hagyom ki az előadást mert hogy utálom, de én se látom értelmét hogy akkor felolvassa a tanár a diasort és erre elpocsékolok másfél órát. Ha normális tartja az előadást és haszna is van akkor azért be szoktam menni. Nem alszok helyette mert nálunk sok előadást pont ezért 10-16 között tartanak, hogy minél többen bevonszolják magukat, de nem hiszem hogy akkora tragédia hogy nem minden előadásra járok be. Az első szemeszterben az elején végig jártam aztán ki-kihagytam, majd a második szemeszterben a legtöbbet ellógtam, na azt nagyon megbántam. Tudni kell melyik előadás kihagyható és melyik az ami miatt szívni lehet.

2016. júl. 3. 22:03
 16/16 anonim ***** válasza:

Amelyik tanárnak az előadásmódján látod, hogy nem mond semmivel sem többet, mint amit feltett jegyzetet, ahhog nem kell bemenni (kivételt képez persze, ha random katalógust irat előadáson és annak kell vizsgáznia, aki nem volt bent)

Ahol nincs anyag feltéve sehova, ott muszáj mejárni. Érdekesség miatt 1-2 tárgy előadására jártam be attól függetlenül, hogy volt-e felrakva anyag.

Ha van megbízható barátod, mi váltva voltunk bent:D

2016. júl. 3. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!